Overlay
vječna Modna ikona

Oduševljeni smo zbog novog dokumentarca o Audrey Hepburn: pogledali smo trailer i prisjetili se kako kopirati njen kultni stil, imamo prijedloge!

Piše M. M.
Foto AFP
27. listopada 2020. - 09:15

Izašao je prvi trailer za dokumentarni fila o Audrey Hepburn redateljice Helene Coan koji glumičini fanovi i ljubitelji filma željno iščekuju. Usprkos velikom broju dokumentaraca koji tematiziraju njen život ovaj obećava posve novi pristup i do sada neobjavljene materijale i intervjue s obitelji i bliskim suradnicima. Film će se moći pogledati od 30. studenog, ali već iz trailera je vidljivo što možemo načelno očekivati.

Prije nego što je postala glumica, Hepburn je bila plesačica, točnije balerina u Belgiji i Londonu. Njeno djetinjstvo bilo je nesretno, otac za kojeg je bila izrazito vezana napustio je njihovu obitelj što je utjecalo na njene kasnije odnose s muškarcima.

Osim bogate glumačke karijere film će se osvrnuti i na njezin kasniji humanitarni rad koji gledateljima približava njen nježni i krhki karakter.

Od intervjua posebno su zanimljivi oni s njezinim sinom Seanom Hepburnom Ferrerom, bivšom kreativnom direktoricom Givenchyja, Clare Waight Keller te kreativnim dizajnerom Tiffanyja, Johnom Loringom koji do sada nisu uključivani u slične dokumentarce.

Dio dokumentarca svakako će obratiti pozornost i na, uz Hepburn, neodvojivi stil. Njena elegancija nikada nije izašla iz mode pa se dizajneri kao i obične žene još uvijek se inspiriraju njenim nepogrešivim ukusom.

Njene kombinacije su klasici i gledajući fotografije na kojima je u svečanim kao i ležernim izdanjima teško da možemo na prvu razlučiti o kojoj godini je riječ, ali bi uspjeli prepoznati da je riječ o njoj ček i da joj ne vidimo lice. To je ono što se ne može kupiti, autentičnost koja ne podliježe nikakvim trendovima.

image
AFP

Stilski je stasala u ranim 60-tima pa su one donekle obilježile njezin ormar zauvijek. Obožavala je marame koje je često nosila zavezane oko glave, košulje s kapri hlačama i balonere.

U svečanim izdanjima držala se sofisticiranih i umjerenih kolorističkih izdanja, osim u nekim ulogama što ne možemo pripisati njenom odabiru.

image
AFP

Jednostavnost koju je cijenila čitav život nije umanjivala posebnost koju je odjeći davala i sama, a jedna od njenih najvećih modnih vještina je što je dobro znala važnost i vrijednost modnih dodataka i frizure. Upravo je kosa i male crne šiške ono po čemu je često pamtimo, a izgledala je vrlo nepretenciozno na gala događajima kao i profinjeno u svakodnevnim šetnjama gradom.

Kao što smo već rekli, njen stil nikada ne izlazi iz mode, a donosimo i nekoliko prijedloga iz aktualnih kolekcija koje bi da danas odlazi u shopping možda odabrala i sama diva.

image
H&M
image
Zara haljina
image
Mohito cipele
image
Mango hlače
image
Mohito hlače
image
Stradivarius baloner
image
Massimo Dutti suknja
image
Mohito hlače
image
Zara košulja
image
Mohito
image
Mohito torba
image
Mohito
18. travanj 2024 21:27