Overlay
Ključni komad

Nigdje ne možete pronaći odgovarajuće levisice? Evo načina kako odabrati suvremenu verziju što sličniju retro modelu

Piše M. M.
Foto Be funky
10. rujna 2021. - 12:43

Esencijalni komad za jesensku garderobu je par dobrih traperica. Godinama su u modi retro modeli koji nalikuju kultnim Levisicama 501, ali zbog povećane potražnje one su gotovo pa nestale iz second-hand dućana. Zato se, čini se, moramo okrenuti ponudi high street brendova koja ih pokušava oponašati. Kako ne biste morali isprobati baš sav jeans koji ti dućani nude, a s obzirom na to da smo mi vodili istu bitku, našli smo nekoliko trikova koji bi vam mogli pomoći u pronalasku idealnog para hlača.

Za početak, ako još niste spremni u potpunosti odustati od originala tj. retro levisica, osim u second-hand dućanima možete ih pokušati pronaći na internetu. Asos Marketplace možda je mjesto na kojem ćete se usrećiti, a tu je i E-bay. Problem s njim je što traperice znaju biti jako skupe, a nikada ne možete biti sigurni kako će vam stajati te potencijalno možete završiti s lažnjakom.

U dućanima je ponuda ogromna, a već prije nego što krenete isprobavati hlače postoje dvije stvari koje vam mogu poslužiti u eliminaciji onih koje sigurno neće ostavljati isti dojam. Trebali biste izbjegavati one koje nisu napravljene od 100 posto pamuka. Čak i mali postotak elastina učinit će da hlače stoje u potpunosti drugačije. Također pazite da je jeans grublji i malo deblji kako se ne bi pretjerano ocrtavale sve vaše obline. Prave levisice nikad ne stoje u potpunosti točno i ostavljaju malo lufta na guzi i bokovima.

Drugi bitan detalj su gumbi. Provjerite imaju li hlače patentni zatvarač, a ako imaju radije potražite model koji se kopča na četiri metalna gumba. Sve traperice su prije izgledale tako i naprosto će vam bolje stajati. Uz to se neće gužvati s prednje strane i činit će se više retro.

Mom jeans su nekakva preslika modela 505, dok je 501-ica nešto nižeg struka i ravnih nogavica. I jedne i druge su jako popularne, mom jeans nešto duže, pa su prave fashionistice zadnjih godinu dana prigrlile ovaj ravniji kroj. Nogavica ima raznih - skraćenih ili skroz drugih, rezanih bez poruba ili zavrnutih. Neki modeli idu 'na pištolj' dok se drugi šire pri dnu u zvono. Svi su trenutno umodi, a za retro look je najvažnije kako traperice stoje u struku.

Izdvojili smo nekoliko modela koji odgovaraju ovom opisu iz trenutne high street ponude:

image
Pull&Bear
image
Pull&Bear
image
Mango
image
Zara
image
Mango
image
Zara
image
Stradivarius
 

17. travanj 2024 23:46