Overlay
ovo se nosi

Najveći ljetni make up trendovi: ovo su kombinacije s kojima ne možete pogriješiti, slijedite naše savjete i zablistajte!

Piše Iva Ivanac
Foto Rick Gold/Capital Pictures/Profimedia
21. srpnja 2020. - 15:44

Baš kao što se trendovi u modi mijenjaju svake sezone, tako se i u svijetu ljepote i make upa trendovi mijenjaju svako godišnje doba. Pred nama je period u godini kada češće izlazimo, a vani nas mame vrući ljetni dani, ali i noći za koju se većina dama voli posebno urediti.

Imajte na umu kako je, kada je u pitanju ljeto, uvijek 'in' zdrava i sjajna kože te proizvod koji je zasigurno omiljeni brojnim ženama – bronzer! S ove dvije kombinacije zasigurno ne možete pogriješiti kada je u pitanju make up, a lijepoj koži i licu 'preplanulom' od bronzera najbolje će pristajati neki od sljedećih beauty trendova.

image
Gol/Capital Pictures/Profimedia

NEON

Nikad, ali baš nikad kao dosad u trendu su neon boje i to u svim kombinacijama, na usnama, kapcima, trepavicama... Što boja više 'dreči' tim bolje. Dame uvijek nekako igraju na sigurno pa se, kada je u pitanju neon, eventualno odluče na usne žarke roza boje. Ali pritom ignorirate jedne od najboljih, a ujedno i najjednostavnijih lookova za oči.

Nanijeti neon žutu ili zelenu na cijeli kapak, te ga u konturi oka izblendati s bronzerom kako bi dobili ujednačeno sjenila, look je koji je jednostavno napraviti. U kombinaciji s preplanulim tenom, neon na kapcima je toliko efektan da će vam mnogi zavidjeti na njemu.

FLOATING LINER

'Plutajući liner' je ove godine također iznimno popularan kad su u pitanju trendovi. U osnovi je to 'grafički liner' čije linije povlačite preko kapaka, a ne na klasičan način uz rub oka.

Za početnike i one kojima se ruku tresu preporučili bi da ovaj trend izbjegavaju, a za one hrabrije koji se odluče iskušati u 'plutajućem lineru' savjetujemo da se naoružaju strpljenjem, štapićima za uši i micelarnom...Možda i selotejpom kako bi što lakše ocrtali željene linije.

TREPAVICE

Što gušće i što duže pravilo je koje ovo ljeto vrijedi za trepavice. Dosada se pažnja trepavicama na ovakav način nije pridavala, u modu su dolazile maskare u boji, ali da će u trendu biti pomalo 'instagramske' trepavice, nismo se nadali.

image
Fashionpps/Zuma Press/Profim

Sva sreća pa se na hrvatskom tržištu i u našim drogerijama mogu pronaći malo bolje umjetne trepavice nego što je to bio slučaj do prije dvije-tri godine. Ne zaboravite i na magnetne trepavice koje doslovno, bez imali straha da će vam oštetiti dlaku ili iziritirati oko, možete nositi svaki dan.

GLOSSY LIP

Nakon što su nas godinama bombardirali ruževima s mat efektom, ovo su se ljeto u modu vratile sjajne usne. Stoga s dna kozmetičke torbice izvucite obično prozirno sjajilo i nanesite ga na usne!

Ipak, nemojte u potpunosti zaboraviti ruževe jer najveći svjetski makeup stručnjaci savjetuju da uzmete ruž boje usana, nanesete ga te ga dodatno prstima utapkate na usne te tek onda nanesete sloj sjajila. Naš savjet je da se koncentrirate na sredinu usana i da upravo tu nanesete najveću količinu sjajila kako bi vizualno povećali usne.

ŠLJOKICE

Male, velike, na motive, nebitno kakve su, bitno je da 'šljašte' jer su ovog ljeta u modi - šljokice! Zlatne srebrene ili neke druge boje. Na kapcima ili još bolje na jagodicama kada je u pitanju neki festivalski look, zaista nije bitno.

Bitno je samo da se sjajite i da vam lice izgleda kao disco kugla. Šljokice možete nanijeti i na unutarnji dio oka, na sredinu kapka ili točno ispod obrve kako bi im dali definiciju. Bitno je samo da koristite proizvode, odnosno šljokice koje su isključivo namijenjene za lice.

19. travanj 2024 07:56