Overlay
8 dobitnih nijansi

Najtrendi boje koje će se nositi i nakon što zima završi: želite li da vam upravo kupljena odjeća izgleda moderno i na proljeće, birajte ove tonove!

Piše Stil
19. listopada 2020. - 09:06

Modni dizajneri su lukavi. Jeste li primijetili kako se svake sezone uhvate određene boje i podrede joj čitavu kolekciju? Naravno da jeste, no jeste li se zapitali zbog čega je tako? Možda vjerujete da razlozi leže u trenutačnom nadahnuću, praćenju trendova ili tko zna kakvom umjetničkom hiru?

Prije će biti da im je motiv natjerati nas da za par mjeseci poželimo nadopuniti garderobu komadima u nekoj drugoj, u tom trenu puno modernijoj boji. Isto se, naravno, odnosi i na krojeve, modne detalje i nakit no vrlo im lako možete doskočiti - dok kupujete odjeću za ovu jesen i zimu, birajte boje i krojeve koji će biti u trendu i nakon što zima završi, a po mogućnosti i dogodine.

Zahvaljujući tome što se nove kolekcije predstavljaju i do godinu dana unaprijed, vać sad nam je poznato što će se nositi idućeg proljeća, pa i one tamo jeseni i zime, a nakon što smo sve lijepo proučili sad znamo s kakvim ćete komadima biti u trendu čak i tada. Ne samo da znamo, nego smo pronašli primjere u trgovinama naših omiljenih high street brendova.  

Evo, dakle, boja s kojima ćete izgledati moderno već sada, ali i za nekoliko mjeseci.

1. Crvena - kako smo već pisali, crvene haljine jedan su od ključnih komada ove sezone, no veseli nas što je vidimo i u proljetnim kolekcijama. Odabetere li haljinu, ali i još poneki komad ili detalj u toj boji, sigurno nećete pogriješiti.

image
haljina Mango, 169 kn; košulja Zara, 199 kn; jakna Pull&Bear 279 kn

2. Narančasta - savršena boja za jesen, topla baš toliko koliko treba za razvedriti tmurne dane, ali i ten koji još nosi tragove ljetnih radosti. Suknje, haljine, košulje i majice u ovoj trenutno popularnoj boji rado ćete nositi i na proljeće, jer će i dalje biti vrlo trendi.

image
haljina Zara, 229 kn; top Zara, 99 kn; majica Pull&Bear, 79 kn
 

3. Crna - što je garderoba bez barem jedne male crne haljine i crne majice koja ide na sve? Vječna boja prikladna za svaku priliku bez puno je iznenađenja obilno korištena i u kolekcijama za naredno proljeće pa s njom uistinu nemate straha da ćete djelovati demode. Evo komada koji su nam se svidjeli.

image
haljina Zara, 599 kn; košulja H&M, 300 kn; haljina od eko kože, H&M, 300 kn

4. Plava - plava se u proljetnim kolekcijama pretežno javlja u pastelnom izdanju, no vidjeli smo je i u tamnijim tonovima, kao kod Diora, koji koristi indigoplavu i modru. Ovo su modeli iz aktualne ponude za koje vjerujemo da će biti u trendu i za koji mjesec.

image
Zara top, 139 kn,; haljina Zara 299 kn; haljina-košulja Mango, 349 kn

5. Srebrna - nakon što nekoliko sezona, osim na svečanijim komadima, baš i nije bila korištena, metalik srebrna se vratila, a po viđenome na predstavljanju kolekcija za iduće proljeće/ljeto, još će neko vrijeme biti tu. Osim na haljinama i topićima, kao do sada, ove sezone je viđamo i na hlačama pa čak i na jaknama.

image
haljina Mango, 599 kn; hlače Zara 229 kn; jakna H&M, 379,99 kn

6. Ljubičasta - sjećate li se lila nijanse koja nam je tamo negdje prije 15-ak godina svima prisjela? Činilo se da svi nose samo lila boju, što je bilo krajnje apsurdno i poprilično zamorno, osobito ako nam baš nije bila favorit. No eto, prošlo je dovoljno vremena i sad nam je opet kul. I dizajnerima isto, a o tome nema sumnje pogledate li što predlažu za ovu sezonu, ali i za proljeće/ljeto. Osim u lila nijansi, ljubičastu smo pronašli i u drugim tonovima pa volite li ovu boju samo naprijed.

image
džemper Zara, 229 kn; haljina Zara 299 kn; pulover Pull&Bear, 199 kn

7. Bež - tko se prošle jeseni nakupovao bež komada, ne mora se bojati da će ove izgledati demode. Nosi se još uvijek, a nosit će se i na proljeće. Novost je da se ove godine nosi i u nešto zamnijim nijansama s primjesama smeđe i sive.

image
haljina Pull&Bear, 119 kn; haljina H&M, 300 kn; kaput H&M 1299 kn

8. Ružičasta - za vječne djevojčice i sve one koje vedrom odjećom vole razvedriti tmurne dane, dobra je vijest da je ružičasta jedna od boja sezone proljeće/ljeto. Obilje ružičaste pronašli smo i u aktualnoj ponudi, a trenutno je, čini nam se, omiljena u pomalo pepeljastoj nijansi te u onoj koja "vuče" na boju lososova mesa.

image
kaput Zara, 899 kn; top Pull&Bear, 79 kn; suknja H&M, 264,99 kn

   

18. travanj 2024 19:53