Overlay
pozlaćeni glamur

Najbolje i najgore odjeveni na Met Gali: evo tko je zablistao, a tko promašio! Tri slavne dame inače besprijekornog ukusa ovog su puta baš zakazale...

Piše T.S.M.
Foto AFP
3. svibnja 2022. - 13:30

Sliježu se dojmovi nakon sinoćnje Met Gale, glamurozne manifestacije američkog Instituta za kostimografiju na kojoj su se pojavila najveća imena iz svijeta mode i zabave, a premda se dobar šestotinjak uzvanika koji su sinoć paradirali njujorškim muzejem Metropolitan Museum of Art još vjerojatno nije ni probudio, mediji i društvene mreže već imaju popise najbolje i najgore odjevenih.

O ukusima se ne raspravlja i nešto što se sviđa Kim Kardashian ne mora se svidjeti uredniku Vanity Fairea, a Met Gala je svakako prilika u kojoj su dopuštene stvari na koje bismo inače kolutali očima, stoga ćemo zanemariti osobne preferencije (pa tako i naše) te ćemo, prosuđujući o tome tko je pogodio u sridu, a tko promašio uzeti u obzir samo jednu stvar: tko se držao zadane teme, najbolje se poigrao njom i pri tome bio oku ugodan i zanimljiv.

image

Joshua Jackson i Jodie Turner-Smith 

Angela Weiss

Tema drugog dijela (jer prvi je održan u rujnu) je bila In America: Anthology of Fashion, a na izložbi koja je sinoć otvorena (i povodom čijeg je otvaranja upriličena glamurozna Gala) fokus je bio na inkluzivnost u modi i onome što se naziva "gilded glamour", a odnosi se na stil odijevanja za vrijeme ere koja se u Sjedinjenim državama naziva Gilded age ili pozlaćeno doba, a obuhvaća razdoblje ekonomskog procvata koje je započelo nakon Američkog građanskog rata i završilo na prijelazu stoljeća.

image

Gigi Hadid 

Jamie Mccarthy

Ako ćemo se držati toga tko je bio u skladu s temom (a pri tome po nekim općeprihvaćenim mjerilima dobro izgledao), među najbolje odjevene svakako bi trebalo uvrstiti Blake Lively i Kaiu Gerber koje su poprilično ostale vjerne odjeći iz spomenutog razdoblja, ali su je nosile na moderan način.

image
AFP

Ugodno smo iznenađeni outfitom i stajlingom Kim Kardashian, premda su neke druge kreacije bile interesantnije, primjerice one u kojima su se pojavile Jodie Turner-Smith, Jessica Chastain i Camila Mendes, a zanimljivu je haljinu - svojevrsnu žensku reinterpretaciju muškog odijela iz spomenutog perioda - odjenula i Kate Moss.

image
AFP

Njena prijateljica i kolegiva Naomi Campbell je među onima koji su nas razočarali - od nje smo ipak očekivali puno, puno više, a nikako nam se ne sviđa ni to što je Hailey Bieber svoj look upotpunila crnim najlonkama. Treća dama kojoj ćemo uputiti kritiku je Lily aldridge jer smo i od nje imali puno viša očekivanja.

image

Sarah Jessica Parker 

Angela Weiss

Cure koje su neslavno promašile temu i prešle granice ukusa uopće nećemo spominjati, premda ih je, kao i svake godine bilo u izobiljuu, umjesto toga zaključit ćemo s još nekoliko pohvala - uvijek nam, je drago vidjeti Sarah Jessicu Parker u haljini Oscara de la Rente, sviđa nam se kako su izgledale Amber Valletta i Alexa Chung, zanimljiva je bila i Gigi Hadid, a ne možemo ne spomenuti i cure koje su se očigledno dobro zabavljale - Billie Eilish i Bellu Hadid.

image

 Bella Hadid

Angela Weiss

Više stajlinga pohledajte u fotogaleriji, a Stil pratite na Facebooku i Instagramu.

19. travanj 2024 12:32