Overlay
Zanimljiv crveni tepih

Najbolje i najgore odjevene zvijezde dodjele Emmyja: odvažni minimalizam i modernu reinterpretaciju klasike nisu zasjenili rijetki promašaji

Piše M. M.
Foto Rich Fury/AFP
20. rujna 2021. - 10:59

Dodjela Emmyja prošle je godine uvelike održana virtualno zbog pandemije, pa su televizijske zvijezde ovoga puta odlučile nadoknaditi izgubljeno vrijeme i u tome su uspjele. Modne kombinacije bile su odvažne i hrabre, a ipak u skladu s crvenim tepihom na kojem će biti prikazane.

Dio glumica i glumaca odlučio se držati glamura starog Hollywooda, ali su na njega primijenili moderan twist kako ne bi bili dosadni ili već viđeni. U tome je prednjačila Anna Taylor-Joy koja se otkako se pojavila u seriji ‘Damin gambit‘ prometnula u pravu stilsku zvijezdu. Njena Dior haute-couture haljina je bila puni pogodak, a iz mase ju je isticao žuti plašt. Na tragu toga stila bio je i Jason Sudeikis u baršunastom Tom Ford odijelu. Jednostavan kroj i crna leptir mašna postali su zabavniji odabirom petrolej plave boje odijela i samom veličinom mašne.

image
Anya Taylor-Joy
Rich Fury/AFP
image
Jason Sudeikis
Rich Fury/AFP

Kako odabrati moderan i nekonvencionalan stil za formalno događanje i pritom nimalo ne pretjerati pokazale su zvijezde Netflixove ‘Krune‘. Emma Corrin stigla je odjevena u Miu Miu haljinu s pripadajućim visokim rukavicama odrezanih prstiju i neobičnom kapom. Minimalan make-up odlično je naglašavao samu odjeću, a posebno su se isticali dugi šiljasti crni nokti zbog čega je cijela kombinacija izgledala kao da iz slatkog malog pačeta izvire zločesti crni labud.

Kolegica iz serije Gillian Anderson također je odabrala minimalni make-up što nikad ne propuštamo pohvaliti. Ona se odlučila za kratko rezani top i dugu Chloé suknju. Obična bijela boja učinjena je zanimljivijom zahvaljujući crnim resicama koje su jedan od trendova koje ćemo ove jeseni često viđati na Crvenom tepihu i van njega.

Cynthia Erivo u po mjeri rađenoj Louis Vuitton haljini otišla je još jedan korak dalje i najbolje održala modnu lekciju kako make-up i frizura igraju ključnu ulogu ako ih se dobro upari s odjećom.

image
Cynthia Erivo
Rich Fury/AFP

Modnih promašaja je bilo malo pa gotovo sa žaljenjem moramo istaknuti Etro haljinu Kerry Washington koja nije uopće toliko loša, ali bi još jedna proba s krojačima dobro došla da joj malo bolje pristaje. Pripijena svila nije lak odabir, ali si dizajneri ne bi smjeli dopuštati da zvijezde koje oblače puštaju na crveni tepih dok im odjeća ne stoji kao salivena.

image
Kerry Washington
Rich Fury/AFP

Drugi look koji nam se nije osobito svidio je onaj Sarah Paulson u Carolina Herrera crvenoj haljini. Iako je trebala izgledati raskošno, nama je ostavila potpuno drugačiji dojam. Čini nam se da smo slične primjerke u nešto skromnijoj varijanti znali vidjeti u high-street ponudi u lanjskim ljetnim kolekcijama.

image
Sarah Paulson
Rich Fury/AFP

Iako naoko u potpunosti običan, jako nam se svidio modni odabir Jean Smart i zato smo ga ostavili za kraj. Njena Ralph Laurent haljina visokog ovratnika s prozirnim dijelom u području ključnih kosiju odašiljala je vibracije 90-ih, a kosa i nakit odlično su je nadopunjavali. Tako je pokazala kako jednostavnost ponekad znači samo i isključivo nepogrešivu eleganciju.

image
Jean Smart
Rich Fury/AFP

Ostatak modnih kombinacija pogledajte u galeriji na vrhu.

19. travanj 2024 21:31