Overlay
Street style

Modni trend koji dugo nismo vidjeli vraća se na police dućana: gdje pronaći najljepše komade i kako ih kombinirati

Piše Stil
Foto Be Funky
13. travnja 2021. - 18:13

Patchwork traper naprosto u sebi nosi neizbježnu nostalgiju (čak ako je riječ o vremenu u kojem nikad nismo živjeli). Komadi sačinjeni od njega uvijek ostavljaju dojam kao da smo ih sami izradili tijekom onog ljeta u srednjoj školi kada su svi naši prijatelji negdje otputovali, a mi smo morali stajati kući. Sad kad to kažemo ne bi bilo loše ni razmisliti o nekom 'uradi sam' projektu. U svakom slučaju, čak i ako kupite traperice, suknju ili neki asesoar napravljen u tom stilu definitivno će odavati dojam osobnoga i retro.

Već prošle godine su modne kuće kao što su Celine i Victoria Beckham na svojim revijama pokazali da patchwork ipak ne pripada nužno samo prošlosti, napose 70-ima i 80-ima već da je vrijeme da opet počnemo uživati u njemu. Instagram i high-street brendovi to potvrđuju ove godine.

Iako se plava boja u svi svojim nijansama nalaže sama po sebi, patchwork se vratio na velika vrata i u drugim bojama, iako se dizajneri još uvijek drže slaganja samo jedne nijanse, bilo da se radi o crvenoj, smeđoj, ružičastoj...

Ako niste sigurni kako ga nositi prvo što možete je inspirirati se na društvenim mrežama. S jedne strane traperice u suknje dobro će izgledati uz jakne od brušene kože u boji konjaka, a s druge, preporučujemo da odete 'all in' i odjenete se u jeans od glave do pete!

image
Zara
image
Mango
image
Mango
image
Stradivarius
image
Stradivarius
image
Stradivarius
20. travanj 2024 04:28