Overlay
Poznati ih nose

Maske za koje postoji lista čekanja od 40,000 ljudi: brend Evolvetogether ima najpopularnija pokrivala za lice na svijetu, postoji više razloga za to

Piše J. V.
Foto Alessandro Bremec/ilustracija/AFP
7. listopada 2020. - 21:57

Bez zaštitnih maski danas bi nam bilo teško zamisliti život. Zbog mjera koje su na snazi u skladu s pandemijom, njihovo nošenje ne možemo izbjeći u svakodnevnim situacijama. Stručnjaci savjetuju da to ni ne pokušavamo, maske su jedan od ispitanih načina uz koje možemo usporiti širenje koronavirusa. 

Pritom mnogi vjeruju samo kirurškima, koje i jesu najbolja opcija, no ima i onih koji se, praktičnosti i uštede radi, uzdaju u perive. A brend Evolvetogether ima jedne od prodavanijih u svijetu, kažu i - najizdržljivijih.

S proizvodnjom su krenuli ranije ove godine, u jeku pandemije Covid-19, a posljednjih su mjeseci potpuno rasprodane. Nije ni čudo, jer ne postoji poznata osoba koja nije prošetala ulicama Londona, Pariza, New Yorka i Los Angelesa bez ove maskice. Instyle piše kako postoji lista čekanja od čak 40,000 ljudi.

Razlog?

Zapravo, ima ih nekoliko. Troslojne maske odobrila je Američka Agencija za hranu i lijekove, troslojne su i imaju vodonepropusni vanjski sloj. Unutarnji sloj pak upija vlagu i čini masku takvom da kroz nju ne prolazi 98% bakterija ni 95% ostalih čestica. Osim toga, kroz njih je nevjerojatno lako disati i blagotvorne su za kožu, čak i onu najosjetljiviju. 

Svaki model, uz to, dolazi s podešavajućom mekanom žicom za nos i vezicama koje ne zatežu uši. Komentari korisnika potvrđuju sve navedeno, Evolvetogether maske zasigurno su na tronu kad je riječ o popularnosti pokrivala koja nas štite od virusa.

19. travanj 2024 01:03