Overlay
Održiva moda

Mali brendovi kod kojih ćete naći etički napravljenu dizajnersku obuću idealnu za nadolazeću sezonu

Piše Stil
Foto Collage
23. ožujka 2021. - 14:27

Krenuli smo u potragu za obućom za proljeće i ljeto i zapeli. S jedne strane ne želimo opet kupiti cipele iz high street dućana koje će nam se izlizati do kraja lipnja u doslovnom i prvim izlaskom na ulicu u prenesenom smislu, kada vidimo da ih ima svako druga osoba.

S druge strane, poznate modne kuće imaju odličnu ponudu i provjerenu kvalitetu, ali i cijene od kojih nas zaboli glava. Treći put, treća opcija, kako se to kaže u politici, potrebna nam je i u ovom pothvatu.

Već nekoliko godina pratimo brendove By Far, brend iza kojeg stoje australski dizajneri s tvornicom u Bugarskoj za koju materijale, napose kvalitetnu kožu, nabavljaju u Italiji. Osim cipela imaju i odlične torbe koje sada već nose i poznate Hollywoodske zvijezde, a zadržali su donekle stare cijene. 

Miista je britanski brend, čije cipele i torbe dizajnirane u Londonu ručno izrađuju radnici u Španjolskoj. Također su krenuli kao mali pogon, a do sada su postigli širu prepoznatljivost u svijetu.

Od novih brendova, naše prijateljice prvo su nam preporučile Shop-Pêche. Riječ je o modnoj liniji iz New Yorka koja se fokusirala na minimalističke, klasične komade za sofisticiranu ženu. Njihove cipele inspirirane su retro stilom, pa dobro rezoniraju sa trendovima za ovu godinu.

ATPATELIER, naziv je još jednog brenda i krilatica za 'All Tomorrow's Parties', popularnu pjesmu Velvet Undergrounda koja ima i stih 'Koji kostim će siromašna djevojka obući na sve sutrašnje partije?' A mi dok gledamo njihove modele cipela imamo osjećaj baš kao da idemo na neki ludi tulum iz 60-tih. Još jedna dobra stvar kod ovog skandinavskog brenda je što su fokusirani na održivost mode, pa svoje cipele također rade u potpunosti ručno u talijanskim radionicama.

 

19. travanj 2024 05:25