Overlay

Male tajne Ive Šarić: HRT-ova voditeljica otkrila nam je ‘puno lipih stvari‘ o ljepoti, stilu i modi - pročitajte što bi nam svima savjetovala!

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Ante Odak
18. srpnja 2021. - 17:26

Da vam budemo iskreni, Iva Šarić bila nam je među najmanje izvjesnim kandidatkinjama za Ćakulu u ovom broju Stila. Bivša manekenka i aktualna HRT-ova voditeljica nedavno je rodila treće dijete, u jeku je nogometno prvenstvo, Iva živi u Zagrebu, toplinski je val baš bio na vrhuncu, turisti su nagrnuli prema moru... međutim, Iva je cura od riječi. Riječ, doduše nije dala nama, ali ispunjenje obećanja danog prijateljici dovelo ju je nadomak Splita, čak i u tim za putovanje nezgodnim, gore navedenim okolnostima. Ivu smo pronašli na Klisu, u etno selu Stella Croatica, gdje je snimala kampanju za Moniku Sablić, pa smo s njom malo proćakulali o modi, ljepoti, planovima... Najprije nas je zanimalo kako joj je palo odvajanje od jedva tromjesečnog sinčića.

Zbog ovog ste snimanja doputovali iz Zagreba, ostavivši kod kuće malenu bebu. Kakav vam je to osjećaj?

- Pa i nije bas najdraži osjećaj! No, znala sam da će snimanje potrajati svega nekoliko sati i bilo je dogovoreno godinu dana unaprijed pa sam ga ispoštovala. 

Iza vas su tri trudnoće, no ako smijem primijetiti, ne bi se reklo. Jeste li tijekom trudnoće posebno pazili na svoju figuru? Kako inače pazite na liniju, vježbate li redovito, pazite li na prehranu?

- U trudnoći sam jako puno planinarila i kod kuće sam vježbala pilates. Općenito živim dosta sportski i zdravo te smatram da je to što već dugo vodim takav način života zaslužno za moj brz povratak u formu. U niti jednom trenutku nisam bila opterećena ciljem što bržeg povratka na staru težinu, štoviše, dok sam dojila, jela sam znatno više nego inače. Ali pazim na to što jedem, u mojoj prehrani prevladavaju povrće i voće te riba, dok meso ne jedem već godinama, a vodu pijem isključivo negaziranu i takva mi prehrana odgovara. Jako mi nedostaje treniranje, trenutno za njega nemam vremena, ali vjerujem da ću mu se uskoro vratiti.

image
Ante Odak

A što trenirate, ako nije tajna?

- Bavim se s više aktivnosti, a prije ove pauze sam se ustalila na kombinaciji pilatesa, joge i boksa. 

Na koji ste način u trudnoći njegovali kožu i kosu, jeste li dodali neke nove korake svojoj uobičajenoj rutini?

- Jako volim njegovanu kožu i imam sreću što sam u Zagrebu pronašla savršen salon u kojem ispunjavaju sve moje želje. Volim sepai kozmetiku, jer je sto posto prirodna i ekološka, a u trudnoći sam imala više vremena za njegu pa sam češće odlazila na tretmane lica i tijela.

Što biste savjetovali trudnicama kao nezaobilazan korak njege?

- Svakoj bih trudnici toplo preporučila da cijelo tijelo za vrijeme trudnoće njeguje bademovim uljem jer je sjajna preventiva nastanku strija. Takoder smatram da su za vrijeme trudnoće jako važni dodaci prehrani pa sam uz one koje uobičajeno uzimam uvela dodatne. 

image
Haljina: Monika Sablić, make up: Make up Josipa, frizura: Ivica Šuljak
Joško Ponoš/Cropix

Što inače podrazumijeva vaša uobičajena beauty rutina? Postoje li proizvodi koje osobito cijenite i zašto?

-Moja beauty rutina je vrlo jednostavna. Nisam osoba koja se često šminka, kompletni make-up nanosim samo za određene događaje, dok za svakodnevnu njegu i uljepšavanje koristim Jane Iredale pudere, balzame za usne i slično. Vrlo mi je važno da mi je koža njegovana, stoga obavezno čistim lice mlijekom za lice, zatim stavljam serum i kremu, time započinjem i završavam dan. Od brendova preparativne kozmetike preferiram Sepai, Elemis i Biologique Recherche, također volim Mimiluzon maske za lice, odlično mi odgovaraju i koristim ih barem dva puta tjedno. 

Možete li nam otkriti neki od trikova koje ste naučili od vizažista, dizajnera, nutricionista, stilista i ostalih stručnjaka za vrijeme svoje manekenske karijere ili za vrijeme voditeljskog rada na HRT-u?

- Ono što većina dizajnera voli  naglasiti je 'Manje je više'. I zaista su u pravu. Od šminkera ćete često čuti savjete o važnosti uklanjanja make-upa prije odlaska na spavanje te o redovitoj njezi lica, dok frizeri s kojima sam surađivala redovito naglašavaju kako je najbolja frizura ona njegovana i prirodna. Godinama sam okružena kompletnim timom stručnjaka i vjerojatno sam puno savjeta pokupila “u hodu “ te ih nesvjesno primijenila.  

image
Ante Odak

S dolaskom na Prisavlje ponešto ste prilagodili svoj stil ulozi voditeljice. Što je po vašem mišljenju ključno za dobar poslovni look?

- Ključno je da se u odjeći koju nosite osjećate dobro. Znalo mi se dogoditi da dobijem neku super haljinu, ali da se iz određenog razloga u njoj ne osjećam ugodno. Takve nikad ne bih nosila, osobito ne u takvim prilikama. Važno je da vi nosite odjeću, a ne ona vas, a ono što je najvažnije, po mom mišljenju, je izgraditi svoj stil. Vlastiti stil se gradi godinama, a kad to postignete nećete imati problema sa sklapanjem outfita - ja sebi uvijek najbolje izgledam kad brzinski nabacam nešto na sebe, osobno volim neopterećen casual stil. A za poslovni look uvijek odabirem fine hlače, dobru košulju i sako te dobre salonke, to je nepogrešiva kombinacija. 

Što najradije nosite kad ne snimate emisije? Imate li svoje favorite među dizajnerima ili modnim markama? Nosite li odjeću domaćih dizajnera? 

- Kad ne snimam, najčešće sam u sportskoj odjeći, u njoj se osjećam najudobnije kada sam doma ili s djecom. Obožavam hrvatske dizajnere i većinu poznajem iz vremena kad sam nosila revije i snimala modne kampanje, a danas ih snimam u Modnoj rubrici u Klubu7. Znam koliko imaju kvalitetne materijale, koliko se trude i koliko su talentirani i stvarno volim nositi njihove komade. Imam previše favorita i teško mi ih je izdvajati, a od stranih dizajnera volim Isabel Marant te brendove Zimmermann i Bottega Veneta. 

image
Haljina: Monika Sablić, make up: Make up Josipa, frizura: Ivica Šuljak
Joško Ponoš/Cropix

Što bi za vas bila idealna kapsulna kolekcija za ljeto?

- Definitivno velik izbor dobrih kupaćih kostima, kaftana, pletenih torbi i šešira! Od kad imam djecu, na more nosim isključivo to i zaista smatram da nam u vrijeme ovih vrućina ništa više ni ne treba. Eventualno još koja dobra midi haljina I to je to. 

Kako namjeravate provesti ostatak ljeta i što za vas predstavlja idealan godišnji odmor?

- Ove godine ne planiram putovati izvan hrvatskih granica. Već sam bila s djecom u Istri i Dubrovniku, nakon ovog snimanja planiramo do Murtera, gdje nam je baza. Nemamo nikakvih planova, uvijek spontano negdje otputujemo. A idealan godišnji odmor za mene je kad smo svi na okupu bez mobitela. No pošto je nemoguće biti bez telefona, onda barem da smo svi skupa (smijeh). 

Kakve poslovne planove imate za razdoblje nakon toga?

- Za sada je u planu da se priključujem ekipi Kluba7 na jesen. Veliki sam radoholičar i volim raditi i napredovati, a u ovome sam se poslu zaista pronašla,  nekako u njemu baš uživam te ga odrađujem s guštom. To je za sada jedini plan, s obzirom da je beba jos mala. Mislim da će mi to biti i više nego dovoljno (smijeh). 

Pratite Stil i na Instagramu!

25. travanj 2024 20:49