Overlay
doba vodenjaka

Makarska dizajnerica Marina Šimić Obradović predstavila novu kolekciju: oduševili su nas vrlo nosivi modeli i kampanja nadahnuta kultnim mjuziklom

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Dario Odak
15. srpnja 2021. - 16:25

Modna dizajnerica Marina Šimić Obradović predstavila je novu kolekciju u kampanji Age of Aquarius - ljeto 2021, nadahnutoj kultnim mjuziklom Kosa, a kao kulisa za snimanje poslužilo joj je devastirano arhitektonsko remek djelo, nekadašnje dječje lječilište u Krvavici.

- Odnos apokaliptične kulise naspram veličanja života daje širu, impresivniju dimenziju samoj ideji istinskih vrijednosti koje oplemenjuju i daju smisao našeg postojanja. Ujedno je i još jedan pokušaj skretanja pozornosti na postojeće umjetničke vrijednosti koje se nesavjesno prepuštaju zaboravu - naglasila je Šimić Obradović.

image
Marina Design
Dario Odak

Kolekcija je izrađena od lana i pamuka, dominantne boje su bijela i bež. Modeli su prilagođeni ljetu i samoj ideji cijele priče, krojevi su ležerni i ženstveni, ali zadržavajući prepoznatljivu geometrijsku razradu u detaljima i konstrukciji.

image
Marina Design
Dario Odak

- Ulaskom u eru vodenjaka svjedočimo jednom kraju, ali i novom početku, rađanju novog života u kojem će osnovna vrijednost biti sam čovjek. Početak u svojoj osnovi uvijek počinje rađanjem, stvaranjem novog života. Jedinom konstantom koja nas kao vrstu čini održivom. Spona između majke i djeteta kao ciklusni proces koji se generacijski izmjenjuje. Spoznaja i svjesnost uzajamnog odnosa kroz čistu emociju darovanja života i međusobne empatije vodi ka neraskidivom odnosu i neoborivoj snazi, jačoj od bilo kakve materije. Kao univerzalni prosperitet. Kao takav, poslužio je i kao inspiracija jednom neobičnom, prijelaznom periodu življenja i stvaranja kojem upravo svjedočimo. Periodu koji nas navodi na promjene, da naučeno ostavljamo iza sebe a pripremamo se na neko novo doba jer u osnovi svakog završetka je i novo rađanje, novi život - rekla je dizajnerica rodom iz Makarske.

image
Marina Design
Dario Odak

Zanimljiva kampanja ujedno je uvertira u novi način poslovanja, pokretanju on-line shopa, koji će biti dostupan kroz nekoliko dana.

Pratite Stil i na Instagramu!

26. travanj 2024 01:04