Overlay
Prvo elegancija

Koje cipele odabrati za stilski hit sezone? Široke hlače lakše je iskombinirati nego što vam se čini

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. veljače 2021. - 12:35

Hlače širokih nogavica već nekoliko godina najavljuju svoj veliki povratak. Prvo su to činile sramežljivo, tek s nešto manje pripijenim trapericama, da bi među njima prošlog ljeta zavladali modeli iz 70-ih godina. Nosili smo i Capri hlače i 'donji dio odijela' zimi kao i ljeti, ali riječ je bila tek o jednom, eventualno dva odjevna predmeta za posebne prigode.

Ove godine široke, ali jako široke hlače jedine su koje smo uopće mogli vidjeti na revijama i shodno na Instagramu, a isto očekujemo ubrzo i na gradskim ulicama. Kod njih nam odgovara sve, od toga da su puno udobnije od svojih uskih sestara do toga da našim najobičnijim kombinacijama značajno daju na eleganciji.

Uz sve te vrline, pitamo se koja bi im uopće mogla biti mana. Jedino što im možemo zamjeriti je da je ponekad nespretno odrediti koje cipele na njih obući. Ako su hlače pre široke možda će čudno izgledati na sitne štikle na visoku petu, ali s druge strane ako odaberemo glomaznije ravne čizme hoće li nam noge biti 'stupaste'?

Zato smo pokušali, uz vjerno vodstvo Instagrama odgonetnuti za koje modele hlača je najbolje odabrati koje cipele.

Ako poželite nositi stvarno jako široke hlače postoje dvije opcije koje cipele na njih najbolje pristaju, a sve ovisi o materijalu. Za lagane lanene hlače ne trebate se puno misliti, koliko gog bile široke ovijat će vam se oko nogu i tako ostavljati dojam da su uže nego li se čine. Uz njih možete odabrati stoga i ravne sandale i cipele na visoku petu.

Mali problem mogu izazivati ultra široke nogavice od težih materijala kao što je jeans i za njih, baš u stilu 70-ih preporučujemo cipele na platformu koje su se vratile u modu na velika vrata. Uzmimo samo za primjer Saint Laurentovu ovogodišnju kolekciju i sve će nam biti jasno!

Na rezane hlače, tzv. Culotte, odlično pristaju sve vrste gležnjača, posebno one s barem malom potpeticom, ali ako odaberete one nešto višeg struka koje će vizualno produljiti vaše noge nema razloga da izbjegavate ni tenisice.

Za hlače širih nogavica koje ipak prate koliko toliko liniju noge, dakle mjestimično su uže dok se više šire prema gležnjevima, odlično će pristajati elegantnije cipele kao što su balerinke ili graciozne štikle na malu potpeticu.

18. travanj 2024 21:40