Overlay
Potpuno se otkrijite

Kako nositi trend sezone: prozirni komadi su hit, ne morate ih se bojati jer se uz malo modne hrabrosti kombiniraju sasvim jednostavno

Piše Stil
Foto Aliyev Alexei Sergeevich/AFP
19. listopada 2020. - 15:28

Već smo pisali o tome da su prozirni komadi odjeće apsolutni ovogodišnji hit. Od bluzi i dolčevita do suknji i cijelih haljina ne postoji nijedan trend koji je više dominirao nedavno održanim revijama. Koliko god bilo istovremeno romantično i seksi mali problem je što nismo navikli kako kombinirati prozirno u svakodnevnim look-ovima.

Navikli smo da donje rublje treba biti što neuočljivije pa ga kupujemo u nude verzijama boje kože, bez rubova i sa pomoćnim trakicama kako bi ga sakrili od tuđih očiju. Na prvu se može činiti kao problem kako to postići kada su u pitanju prozirni komadi, ali tu vrijede posve druga pravila.

Modne kuće kao što su CELINE, Saint Laurent, Chloé, i Christian Dior pokazali su nam da je kod prozirnog najvažnije razviti umijeće slojevitoga i naučiti kako istaknuti donje rublje, čipkaste donje majice, svilene kombinee koje smo do sada skrivali od pogleda.

Naravno da to treba znati napraviti s ukusom, niti je svo rublje prikladno za pokazivanje niti se svako jednako dobro kombinira. Naučili smo na revijama dijelom lekcije kako nositi prozirne kombinacije, a repeticije smo uzeli od influencerica s Instagrama.

PROZIRNA MAJICA, BLUZA ILI TOP

Najsigurniji izbor koji su dizajneri pomalo "silovali" je prozirna dolčevita. Mogli smo je vidjeti nošenu ispod haljinica, u kombinaciji s odijelima i suknjama. Osim nje pogodak će biti i košulja koju neki već i imaju u ormaru s obzirom da smo među drugom mlađom prozirnom braćom nju znali viđati i prije. 

SUKNJA OD TILA

Dizajneri su poslušali otkucaje nježnog srca cottage-corea i udovoljili djevojkama i ženama diljem svijeta da barem u mislima odu u neki ljepši bezbrižniji svijet uvrstivši suknje u princeza stilu u svoje kolekcije. Nose se i u dnevnijim gradskim kombinacijama ako uz njih odaberete ležernije komade kao što su široke muške košulje ili tenisice.

HALJINA KOJA NE SAKRIVA NIŠTA

Look sezone kojim ćete zapravo u potpunosti usvojiti ovaj trend je ako odete 'all in' i odaberete prozirnu haljinu, a ispod nje samo donje rublje. Minimalistički look je jedan od prijedloga koji pretpostavlja haljinu i donje rublje, preporučljivo bodi iste boje. Druga opcija je naglašeno drugačiji grudnjak i gaćice visokog struka. Možete odabrati i kupači kostim u nekoj kričavoj boji.

16. travanj 2024 22:44