Overlay
Hit boja jeseni

Izbor najljpših crvenih haljina iz aktualne high street ponude, komad odjeće koji je apsolutno nezaobilazan ove sezone

Piše Stil
9. listopada 2020. - 10:54

Primjere crvenih ženskih haljina možemo vidjeti u likovnoj umjetnosti i kinematografiji od njenog nastanka. Bilo da se radi o Juliji Roberts u 'Zgodnoj ženi' i Jessica Rabbit ili nježnijim i suptilnijim verzijama kao što je baršunasta večernja haljina Vivien Leigh u 'Zameo ih vjetar' kostimografi su svjesni simbolike koju crvena ima.

Prva tkanina koju je netko odlučio pobojati nastala je prije 8 tisuća godina u Turskoj i vila je crvene boje. Od prvih godina kada su je stare civilizacije uspjele dobivati nije bila namijenjena svima već eliti i najbogatijima. Vladari su još od dobra Grčke i Rima nosili crvene plašteve, a crvena je i boja papinstva. Naknadno je njeno asocijativno značenje prestala biti aristokratska i počela se povezivati uz strast, erotiku i seksepil.

Ove godine crvena haljina je apsolutni must have koji je gotovo svaki dizajner imao uvršten na svojoj reviji, od Valentina do Bottega Venete, a high street ponuda uvijek dosljedno prati trendove s tjedana mode tako da smo za vas pripremili izbor najljepših haljina iz te ponude.     

image
Stradivarius
image
Stradivarius
image
Mango
image
Mango
image
H&M
image
H&M
    

22. travanj 2024 17:12