Overlay
Lorenza Izzo

Glumica koju smo gledali u ‘Bilo jednom u Hollywoodu‘ otkrila tajne za njegu kože zbog kojih u 30-ima izgleda bolje nego u 20-ima

Piše Stil
Foto Image Press Agency/AFP
14. kolovoza 2020. - 10:38

Ako se čudite što hollywoodske zvijezde stare poput vina, pa u 40-ima izgledaju bolje nego na samome početku karijere, ne budite toliko iznenađeni. Danas je beauty industrija otišla nekoliko koraka dalje, nema toga što nije dostupno.

I pritom ne mislimo samo na estetske korekcije, filere, botox i slične "pojačivače ljepote". Neinvazivni pomagači u obliku kremica, seruma i ulja za njegu kože dostupni su svakome, baš kao i stručni savjeti dermatologa i kozmetičara. Jer, ono najvažnije u cijeloj priči? Odabrati njegu prikladnu vašemu tipu i potrebama kože.

image
Loic Venance/AFP

Baš iz tog razloga glumica koju smo gledali nedavno u hitu Quentina Tarantina, "Bilo jednom u Hollywoodu", Lorenza Izzo, tvrdi kako se preporodila otkad je otkrila proizvode namijenjene baš njenoj koži. Iako je u spomenutom kino-hitu bila pod debelim slojem šminke, evocirajući neke od talijanskih ikona 70-ih poput Sophije Loren i Claudije Cardinale, Izzo u privatnom životu gotovo da i ne nanosi make up.

image
Charly Triballeau/AFP

Zašto? Nema za to potrebe. Kako je ispričala u intervjuu za The Cut, Izzo kvalitetnim proizvodima rješava crvenilo kože, ali i njenu neujednačenu teksturu, kao i policistične akne s kojima se mučila u 20-ima. Danas 30-godišnja glumica svoju rutinu ne bi mijenjala ni za što.

Duplo čišćenje

Najvažniji dio rutine njege kože za čileansku je glumicu duplo čišćenje. Bez obzira na to ima li na licu make up, počinje balzamom na čišćenje koji skida prljavštinu i pritom ne lišava kožu prirodnih ulja. Hidratantan je i njeguje, a u isto vrijeme i čisti. Nakon početnog, slijedi umivanje u pjeni za lice koja sadrži hijaluronsku kiselinu kako bi koža bila hidratizirana.

Izzo se drži zlatnog pravila svakog dermatologa pa preskače maramice za skidanje šminke, kao i agresivne sapune i čistače koji narušavaju prirodnu barijeru kože.

Retinol

Iako je upravo serum s određenim postotkom retinola proizvod koji joj je "tranformirao kožu", Izzo ga ne koristi svaki dan. Važno je napomenuti da se ovaj koncentrirani oblik vitamina A ne preporučuje uzimati ni ljeti, zbog prevelike izloženosti suncu. Važno je prije korištenja proizvoda, naročito onih s velikom dozom, kontaktirati dermatologa.

Retinol pomaže u ujednačavanju teksture kože.

"Znam da se nikad neću u potpunosti moći riješiti akni ni imati sasvim čist, porculanski ten. I to mi je sasvim u redu, kao i bore, strije, celulit... Učim i prilagođavam se svojemu tijelu, radim na njemu", kaže Izzo.

Vitamin C i SPF

Prije šminke, Izzo nanosi serum s vitaminom C, a naročito joj je drag onaj uljni koji joj kožu čini sjajnom. Nakon njega obavezno nanosi visoki zaštitni faktor, čak i ako planira provesti dan u zatvorenom - štiti lice od raznih vremenskih uvjeta, a prije boravka na suncu je ključan. 

Probiotička hidratacija

Proizvod koji koristi za hidrataciju kože nakon seruma hidratantna je krema s probioticima kakvih na tržištu ima i nekoliko vrsta. Ovi proizvodi s "dobrim bakterijama" jačaju prirodnu moć naše kože za samoobnavljanjem. Posebno su blagotvorne kad je u pitanju ekcem, problematična koža ili akne.

Maske za lice

Obavezan korak tijekom leta zrakoplovom ili nakon duljeg boravka na hladnom, isušenom zraku, za hollywoodsku je zvijezdu što hidratantnija maska za lice. Vraća vlagu dehidriranoj koži i u isto vrijeme njeguje, a danas na tržištu ima čitav niz onih koje možete nanijeti na lice navečer prije spavanja.

Listu točnih proizvoda koje Izzo koristi možete pronaći ovdje.

15. travanj 2024 12:02