Overlay
LJEPOTA I ZDRAVLJE

Evo savjeta kako reći zbogom umornoj i suhoj koži, ublažiti bore i hiperpigmentaciju te spriječiti nastanak novih uz tim vrhunskih stručnjaka

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
20. rujna 2022. - 10:58

U Poliklinici Bagatin u Splitu prepustite se rukama dr.med. Mateje Jelače Cicović, dr.sc. Zlatka Kljajića i medicinskih kozmetologa koji znaju sve tajne pomlađivanja i mladolikog izgleda. 

Kako znam što je mojoj koži potrebno?

Prije samih tretmana, stručnjaci u Poliklinici Bagatin savjetuju individualnu analizu lica. Zahvaljujući VISIA analizi lica može se propisati ispravan plan tretman kako bi se postigli najbolji rezultati i spriječili daljnja oštećenja. Uz pomoć najnovije tehnologije mogu se procijeniti pigmentne i krvožilne promjene, širina i stanje pora, posljedice UV oštećenja, prisutnost bakterija, teksturu i crvenilo.

Na temelju dobivenih rezultata stručnjaci u Poliklinici Bagatin napravit će individualan plan terapije, a sam sustav će pohraniti detalje o trenutnom stanju kože kako bismo nakon niza tretmana mogli pratiti promjene i poboljšanja.

Brzo i efikasno rješenje za bore i fine linije

Postoje tri tretmana koji u samo jednom dolasku zaustavljaju pad lica i stvaranje novih bora, a to su Botox, hijaluronski dermalni fileri i skinboosteri. Ovi zlatni tretmani za pomlađivanje mogu popraviti teksturu kože, potaknuti prirodni proces stvaranja kolagena i, ono najvažnije, minimizirati bore.

Botox je najučinkovitiji ‘brisač’ bora u zonama oko očiju i na čelu. Pažljivo i pre­cizno apliciran u optimalnim količinama, opušta rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Tako se ovim pročišćenim proteinom mogu ublažiti neželjene bore smijalice i bore mrštilice, podići obrve i kapci te ukloniti izgled ljutnje i umora s lica. U svijetu se izvodi pet do šest milijuna puta godišnje, što ga čini svjetskim liderom u anti-age tretmanima.

Dermalni filer je je punilo za lice s teksturom gela koji sadrži hijaluronsku kiselinu te je namijenjen za tretiranje svih zona lica. Ubrizgava se ispod kože te u pravilu traje od 9 do 18 mjeseci, ovis­no o mjestu aplikacije i vrsti filera jer ga tijelo, budući da se radi o prirodnom ugljikohidratu, kroz neko vrijeme prirodno apsorbira. Fileri čine vaše lice ljepšim na tri ključna načina: revitaliziraju, podižu i definiraju.

Također, pokazalo se da fileri utječu na regeneraciju i stvaranje novog kolagena.

„Fileri su odličan odabir za sve, ovisno o tome kada primijetite prve znakove starenja. Neki to primijete u ranijoj dobi, krajem dvadesetih godina, a kod nekog se javljaju puno kasnije, za što su odgovorni genetika i način života. Ovisno o dobi, odnosno o problematici koju želimo rješavati, količina utrošenog materijala može varirati od jednog mililitra pa čak i do više od deset mililitara“, govori dr.sc. Zlatko Kljajić, vrhunski stručnjak u području dermalnih filera i poznavanja anatomije lica.

image
/Slobodna Dalmacija

Skinboosteri su injektivni preparati koji dubinski hidriraju kožu lica, vrata i dekoltea. Dubinskom hidratacijom poboljšava se površina kože, sitne bore postaju manje vidljive, a ten blistav. Hijaluronska kiselina, koja je sastavni dio kože, na sebe veže vodu te se tako postiže zategnut izgled kože. Zbog toga je revitalizacija skinboosterima namijenjena svima, neovisno o dobi, jer se apliciranjem postiže i sinteza kolagena te elastina. 

Kemijski piling za zdravlje kože

U Polikliniku Bagatin u Splitu stigli su jedni od najboljih pilinga na svijetu. Riječ je o liniji proizvoda svjetski poznatog dermatologa dr. Zein Obagija koji je tvorac ZO Signature Peels linije profesionalnih pilinga. Ovi pilinzi tretirat će znakove starenja, hiperpigmentacije i oštećenja od sunca zbog čega su idealni nakon ljeta kada koži lica treba obnova.

Svaki kemijski piling je jedinstven, osmišljen tako da prati potrebe kože, vaš životni stil i želje, a u ponudi Poliklinike nalazi se ukupno šest ra­zličitih vrsta tretmana. Posebno je popularan ‘Red Carpet piling’, kako ga od milja nazivaju brojna poznata lica iz Hollywooda. Prikladan je za sve tipove kože, a doprinosi blistavom izgledu bez iritacija.

Pregledajte kožu nakon ljeta!

Nakon ljetnih mjeseci i stalnom izlaganju suncu te morskoj soli potrebno je napraviti kvalitetan dermatološki pregled. Specijalistica dermatovenerologije dr. Mateja Jelača Cicović u Poliklinici Bagatin u Splitu detaljno će pregledati vašu kožu. Doktorica je stručnjakinja kada je dijagnostike kože u pitanju, a na dermatološkom pregledu postavit će vam dijagnozu te prema njoj napraviti plan terapije za odgovarajuće liječenje ovisno o tome mučite li se s rozaceom, hiperpigmentacijskim mrljama, osipima i ostalim problemima kože.

Osobama koje su sklone pojavi madeža bilo bi dobro napraviti dermatoskopiju kojom se može odrediti je li madež potrebno odstraniti ili ne. Zbog toga se nerijetko kaže kako je dermatološki pregled prva linija obrane od raka kože.

Također, ukoliko imate oslabljenu, oštećenu i umornu kosu sklonu ispadanju, dr. Jelača Cicović ekspertica je i za pregled vlasišta te će vam složiti plan terapije kako biste vratili kosi izgubljeni sjaj.

Prepustite se rukama vrhunskih stručnjaka te do 30. rujna iskoristite 20% popusta na dermatološki pregled u Poliklinici Bagatin u Splitu. Naručite se na broj telefona 01/4610-225 ili putem e-mail adrese info@bagatin.hr.

28. studeni 2022 21:47