Overlay
Kakve nijanse!

Donosimo sve o prvoj Zarinoj beauty kolekciji: uzbudljiv lookbook otkriva da su mislili na sve i na svih, osobito nas veseli što je eko i cruelty free

Piše Stil
Foto Zara
18. svibnja 2021. - 14:09

Zara je predstavila svoju prvu pravu beauty kolekciju dok su se do sada tek povremeno upuštali u stvaranje pokojeg ruža za usne uglavnom bazičnih nijansi. High street brendovi posljednjih godina jedni za drugima su pokazali da odjeća naprosto nije dovoljna, izbacuju linije za dom koje su H&M i Zara imali već odavno, a sada im se pridružio i Mango te šminku, koju godinama relativno uspješno proizvodi H&M.

image
Zara

Ključno za njihove proizvode van domene odjevnih predmeta je da će biti u trendu i odgovarati najširoj mogućoj publici. Zara je pak odlučila krenuti u drugačijem smjeru, premda možda i najdoslovnije radeći šminku za svih.

image
Zara

Već iz predloženog lookbooka jasno nam je da nas ne očekuju tek generičke nude palete već eklektični izbor nijansi i mogućnosti. Sjenila, ruževi, rumenila i lakovi za nokte dolaze u čak 130 nijansi, a jednako ih mogu nositi ljudi svih rasa i spolova što su nam jasno dali do znanja i u svom editorijalu.

image
Zara

Osim velikog broja boja, one dolaze i u različitim varijantama, od sjajnih do matiranih, sa šljokicama ili bez, a sjenila se mogu nadopunjavati za dojmljiviji efekt.

Na kolekciji je punih godinu dana radila Diane Kendal, a u nju je uložila i desetljeća svog iskustva. Ova legendarna britanska vizažistica tijekom dugogodišnje karijere stvorila je neke od najprepoznatljivijih lookova s modnih pista u New Yorku, Londonu, Parizu i Milanu.

image
Zara

Za fantastične fotografije koja izgledaju prije kao Vogueov modni editorijal nego kao lookbook zaslužna su najveća imena modne fotografije - Steven Meisel, David Sims, Marilyn Minter, Oliver Hadlee Pearch, Zoë Ghertner, Craig McDean, Nadine Ijewere, Mario Sorrenti i Fabien Baron.

image
Zara

Da su u Zari mislili na sve pokazuje i ekološka osviještenost njihove nove kolekcije. Svi proizvodi rađeni su od prirodnih sastojaka, nisu testirani na životinjama, a pakiranje se može vraćati i ponovno puniti čime se reducira proizvodnja smeća. 

17. travanj 2024 00:30