Overlay
Više je više

‘Curated ear‘ je veliki trend, Instagram je pun nadahnjujućih primjera. Donosimo pregled najljepših naušnica za ovaj look

Piše Marija Mlačić
Foto Shutterstock
14. listopada 2020. - 14:06

Prije nekoliko godina djevojke diljem svijeta počele su bušiti svaki kutak svojih ušnih resica, a sad se inspiracija za takve kombinacije nakita može naci pod hashtagom 'curated ear'. Svako druga djevojka na Instagramu ima po ušima piercinge, viseće naušnice i zlatne krugove odjednom. 

Glavni cilj ovog trenda nije tek tako natrpati što više nakita na sebe eto 'da se vidi raskoš' već na vizualno atraktivan način iskombinirati više komada tako da tvore jednu cjelinu. Moguće je to napraviti i uz najrazličitije vrste, boje, materijale, veličine, ali i koristeći niz posve istih naušnica koje kao jedna ne bi jednako dobro funkcionirale. 

 

Neko vrijeme nismo više toliko viđali po društvenim mrežama djevojke s ovakvim detaljima, ali čini se da je to bilo zatišje pred buru. Naravno to smo uočili prvo na Instagramu gdje je 'curated ear' u svim mogućim prilikama prva nosila Nicole Richie. Ona svoj boho stil ne prenosi često iz svakodnevnog života na crveni tepih pa nas je iznenadilo što je niz naušnica odabrala nositi i u kućnom i gala izdanju. 

Još važnije je što od trendova bira jedna od najrelevantnijih influencerica i definitivno netko o kome ćemo još puno čuti, a to je Amy Lefévre. Njoj se ne događa loš modni odabir ni gaf, pa kada na profilu objavi post samo s 'curated ear' detaljem znamo da je to, to. 

 

 

Naš topli savjet je da ne odete u jedan dućan i kupite čitav njihov predložak naušnica. Kombinirajte stilove i budite odvažni jer je ovaj stil definitivno namijenjen zabavnosti. Uzmite dvije stare naušnice, nešto novo i jako moderno od čega preporučujemo naše mlade dizajnerice kao što su The All i Little Wonder Jewelry, a onda si možete dopustiti i neki jako trendovski komad nakita iz high street ponude.

 

  

25. travanj 2024 15:20