Overlay
Dragocjene bočice

Sve su osvojili: ovo su tri najtraženija parfema u 2020. godini, među njima je samo jedan s potpisom širim masama poznate modne kuće

Piše Stil
Foto Shutterstock
9. siječnja 2021. - 10:38

Čitava beauty industrija pretrpjela je velike štete zahvaljujući pandemiji, a prodaja parfema nije bila nikakva iznimka. Već u ožujku osjetio se drastičan pad kupnje malih skupih bočica s mirisima skupa s ruževima, sjenilima, rumenilima. Međutim za razliku od ostalih u posljednjem tromjesečju 2020. za parfeme se situacija ipak djelomično preokrenula.

Siječanj je vrijeme u kojem svi zbrajaju svoje dobitke iz lanjske godine, posebno uoči i za vrijeme praznika kada se potrošnja naglo povećava. Nitko nije očekivao radosne izraze lica upravnih odbora velikih beauty kompanija, ali nekima se sreća ipak osmjehnula. Dakako nije riječ samo o sreći, ove godine najprodavaniji proizvodi bili su klasični i provjereno dobri koje ljudi godinama iznova kupuju i radosno im se vraćaju umjesto ludih novih trendova.

Google trends tako je zabilježio i u izvješću objavio da su tri najtraženija parfema u proteklom periodu bili mirisi koje poznajemo jako dugo, a riječ je o Baccarat Rougeu 540, Molecule 01 i Marc Jacobs Perfectu.

Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540 Eau de parfum

Iznimno sofisticiran i klasičan Baccarat Rouge 540 na vašoj koži trajat će vječno i ostavljati lagani povjetarac mirisa jantara, cvijeća ublaženog drvenastom notom. Prava poetska alkemija.

image
Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540 Eau de parfum

ESCENTRIC MOLECULES Molecule 01

Klasični i vrlo suptilni Molecule 01 s razlogom je ostao hit od prvog dana kada je lansiran u prodaju. Za razliku od često napadnih mirisa on se zasniva na samo jednoj olfaktivnoj noti i spaja s prirodnim feromonima onoga tko ga nosi zbog čega je uvijek jedinstven.

image
ESCENTRIC MOLECULES Molecule 01

Marc Jacobs Perfect Eau de parfum

Inspiriran krilaticom svoga tvorca 'Savršen sam takav kakav jesam' Perfect je naziv dobio i po tetovaži koju nosi Marc Jacobs na svom zapešću. Razigran cvjetni miris slavi optimizam kojeg nam trenutno svima manjka pa ne čudi što su ga mnogi pokušali dobiti u obliku par kapljica na strateškim mjestima na tijelu.

image
Marc Jacobs Perfect Eau de parfum
 

18. travanj 2024 23:40