Overlay
Za prijelazne sezone

‘Bronde‘ je boja kose kojoj nije odoljela ni Kate Middleton: donosimo inspirativnu galeriju najljepših primjera s Instagrama

Piše PSD
Foto Nataliya Petrova/AFP
20. kolovoza 2020. - 14:50

Smeđa i plava kosa godinama su postojale isključivo odvojeno. S jedne strane ljubiteljice bogatih i prirodnih tonova uglavnom se odlučuju za smeđu kosu dok plavu biraju žene koje su sklonije laganim, svjetlijim rezultatima. Ali zapravo je kombinacija tih dviju boja, kako joj i samo ime kaže, brond (brown i blond) postala hit u zadnje vrijeme i to posebno u prijelaznim sezonama.

Takva frizura pristaje svima jer se kombiniranjem balayage i ombre pramenova mogu stvoriti najrazličitiji njeni primjerci koji odgovaraju različitim dužinama kose, tipu frizure, zatečenoj boji i željenom rezultatu - od tamnijih do najsvjetlijih varijanti brondea.

Jesenski odlazak frizeru za plavuše može značiti da žele prijeći u malo suptilnije elegantne tamnije tonove koje je jednostavnije održavati, dok brinete žele ostaviti dojam svježe osunčanih pramenova bez da suviše unište kosu. Isto tako bronde je idealan za prikivanje izrasta balayage tehnikom.

Zbog svoje velike popularnosti influencerice i frizeri osmišljavaju kreativne nazive za svoje inačice ove frizure pa inspiraciju možete pronaći i pod nazivom “Blonde Espresso” ili Gljivasto smeđa, a prigrlile su je i brojne slavne dive.

Top model Gigi Hadid iz godine u godinu prirodni kalifornijski imidž održava i kroz kosu upravo ovom bojom koja se prelijeva od tamnijih tonova korijena prema svjetlijem dnu, baš kao i Khloe Kardashian i Ashley Benson. Zadnje koje su pokleknule trendu su Kaia Gerber i Kate Middleton koje su do sada bile odane smeđem spektru, a svijetlim medenim pramenovima su kosi dale novu dimenziju.

Ukoliko se kod jesenskog posjeta frizeru osim obaveznog šišanja, od mora i sunca uništene kose, odlučite i na ovu promjenu donosimo vam galeriju primjera od kojih će neki sigurno odgovarati i vašoj frizuri, stilu i raspoloženju bez da morate birati: smeđe ili plavo.

25. travanj 2024 20:20