StoryEditorOCM
Savjetimeke i pjenaste

Želite baš savršene palačinke? Slavna kuharica otkrila je u čemu svi griješe i otkrila moćni ‘tajni sastojak‘

Piše Stil
4. studenog 2022. - 08:41

Koliko god savjeta za savršene palačinke pronašli, uvijek nas zanima čuti novu tajnu zahvaljujući kojoj će (možda) postati još bolje. Posebno kad ju otkriva slavni chef, poput Ine Gartner, celebrity kuharice koja piše za najuglednije gastronomske publikacije, a ima i svoju kulinarsku emisiju, Barefoot Contessa.

Kako je objasnila u nedavnoj epizodi, želimo li pahuljasto mekane  palačinke, morat ćemo se suzdržati oko jedne stvari s kojom većina pretjeruje: s miješanjem. Kad žestoko miješamo smjesu u kojoj su brašno i tekućina, brzo se oslobađa gluten zahvaljujući kojem tijesto postaje elastično. To nam je drago ako pravimo kruh, za koji želimo lijepu spužvastu teksturu, ali kod palačinki, osobito ako je riječ o vrstama u koje ne idu prašak za pecivo, mineralna voda ili kvasac, rez...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:54