Overlay
predivne dekoracije

Zaboravite krokant i figurice mladenaca, nisu više u điru! Svadbene torte sad se ukrašavaju potpuno drugačije, ovo su najveći slatki trendovi za 2021.

Piše Stil
Foto AFP
28. veljače 2021. - 12:33

Planirate li ove godine održati, platiti ili pohoditi vjenčanje, uputite se malo u trendove po pitanju jedne od bitnijih stavki svake proslave sklapanja braka: svadbenih torti. Neponovljivi trenutak u kojem dvije ruke, tek združene u bračnu zajednicu, zajedničkim snagama režu svečano ukrašenu tortu uistinu bi bilo šteta pokvariti demode dekoracijama.

Šteta bi bilo dati zavidnim gostima povoda za ogovaranje i podsmijeh, stoga i torta treba izgledati kao da je iz 2021., a ne 1981. Osim ako je cijelo vjenčanje u retro điru, naravno.

Kad smo već kod đira, evo vijesti koja će uzrujati tradicionaliste: figurice mladenaca kao ukras na vrhu torte više nisu nimalo zanimljive, a i krokant je, čini se, odslužio svoje. Trendi svadbena torta ove je godine ukrašena sasvim drugačije. Kako? Doznat ćete u nastavku.

1. Ukrasi od izomaltoze

Isomalt ili izomaltoza je zamjena za šećer od koje se rade ukrasi kao i od vučenog šećera, no za razliku od takvih, ovi ostaju savršeno prozirni i dobro podnose dodavanje boje. Dekoracije koje se od takvog šećera mogu napraviti izgledaju fantastično.

2. Ukrasi od prešanog jestivog cvijeća

Ruže, jasmini, maćuhici, daliji, hibiskus, magnolije i ostalo prešano jestivo cvijeće ove je godine vrlo trendi ukras na tortama.

3. Slatki potezi kistom

Ukrasi nalik na uljanu boju nanesenu kistom još uvijek su vrlo trendi. Najčešće se rade od bijele čokolade u koju se kapne malo jestive boje.

4. Slatke kristalne geode

Geode, prirodno oblikovane šuplje stijene u čijem se središtu nalaze nakupine kristala, su već neko vrijeme veliki hit, no do sada smo ih viđali samo kao dekorativne predmete i nakit. Imitacija geoda izrađena od slastičarskog materijala ove je sezone jedna od zanimljivijih dekoracija na tortama za vjenčanje.

4. 3D cvjetni ukrasi 

Cvijeće izrađeno od vješto oblikovane kreme na bazi maslaca ili šećerne baze izgleda uistinu impresivno.

5. Biserni ukrasi

Za torte lijepe kao iz bajke koriste se ukrasi od šećera nalik pravim biserima. Vidjeli smo i one s metalik sjajem i one s natruhom ružičaste, no najljepši su klasični, biserno-bijeli koji svadbenoj torti nepogrešivo daju dašak luksuza.

19. travanj 2024 09:33