Overlay
bolje ne može

Vrhunska ledena poslastica po receptu popularne blogerice: provjerite zašto je ovaj semifreddo tako bezobrazno dobar! Prišapnula nam je i savjet za još bolji okus...

Piše Stil
Foto Pregacha
29. kolovoza 2022. - 17:33

Što je ljeto bez ledenog slatkog osvježenja? Ako se do sada niste nauživali sladoleda, ice-popsa i ostalih poslastica iz zamrzivača, taman vam je na vrijeme da to ispravite - već danas! Pripremite domaći semifreddo po receptu koji smo dobili od blogerice Irene Gavran s bloga Pregacha, upravo je bezobrazno dobar!

Kako nam je prišapnula Irena, u kremu možete, prije nego je ubacite u kalup, po želji dodavati arome koje želite – vaniliju, rum, otopljeni kakao... "Sve kombinacije sam probala i sve je fino!", poručuje Irena, a ovo je njen recept.

Straciatella semifreddo

Sastojci:

4 jaja (M)

75 g šećera

prstohvat soli

400 ml slatkog vrhnja

100 g tamne čokolade

Priprema:

Kalup za kruh obložite prozirnom folijom. Žumanjke miksajte sa šećerom dok ne posvijetle i ne udvostruče volumen. Prebacite ih u posudu prikladnu za kuhanje na pari pa kuhajte desetak minuta uz neprekidno miješanje. Ostavite kremu da se ohladi.

Čokoladu nasjeckajte i zajedno s 50 mililitara slatkog vrhnja otopite pa ostavite da se hladi.

Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg. Odvojeno istucite ostatak vrhnja u šlag. Snijeg pomoću špatule pažljivo umiješajte u kremu od žumanjka, pa na kraju lagano umiješajte i šlag.

Na dno kalupa istresite 1/3 čokolade. Na nju istresite 1/3 kreme, pa ponavljajte postupak dok ne potrošite čokoladu i kremu.

Dobro pokrijete prozirnom folijom i stavite u zamrzivač barem na pet sati.

Pratite Stil i na Instagramu te Facebooku!

 

23. travanj 2024 03:51