Što se dogodi kad se spoje dva vruća kulinarska trenda? Hm, odgovora na ovo pitanje moglo bi biti jako puno, u rasponu od jako pozitivnih do jako negativnih. Poštedjet ćemo vas primjera za nagativne, ali apsolutno vam moramo dati primjer pozitivnog. Pronašli smo ga na Instagramu Ive Horvat, @beaditon, koji prati o zbog Ivinih izvještaja s putovanja, ali i iz kuhinje. Upravo je objavila video u kojem opisuje kako spaja #Garlicpotatoes, odnosno pečene krumpire aromatizirane češnjakom, i #Parmesanpotatoes, odnosno krumpire zapečene s parmezanom, te nam je poručila da je rezultat - fenomenalan.
Ako ćemo pravo, našlo se tu još par trendova - recimo #acordionpotatoes, koji se odnosi na krumpire rezane uz pomoć posebnog alata koji im daje izgled harmonike. Ali, okej, kako vam za isprobavanje tog trenda treba spomenuti alatić, držimo se prva dva trenda. Kako ih to Iva spaja pogledajte u priloženom videu, a u nastavku ćete pronaći recept.
Hrskavo pečeni krumpiri s češnjakom i parmezanom
Sastojci:
7 srednje velikih krumpira
250 g maslaca
Velika šaka peršina
6 režnja češnjaka
100 g parmezana
Sol, papar, crvena paprika
Priprema:
Krumpir oprati i osušiti. Maslac rastopiti i umiješati sve sastojke. Krumpir narezati na ploške i izrezati kao na videu (bitno je da ima rezove da premaz uđe što dublje u plošku). Premazati obje strane i posipati s još malo parmezana. Peći na 180° otprilike 45 minuta, zadnjih 10 minuta možete s ventilacijom. Na kraju posipajte s još malo peršina... i naravno, uživajte
U slast!
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!