Overlay
spoj 2 recepta

Uz samo jednu izmjenu dosadnjikave lazanje postaju pravo ljetno savršenstvo: donosimo recept s kojim ćete na zanimljiv način iskoristiti i tikvice

Piše Stil
6. rujna 2020. - 13:45

Jeste li čuli za 'melanzane parmigiana' ili 'eggplant parmezan'? Riječ je o vrsti složenca od pohanih patlidžana, umaka od rajčice i puno, puno sira. Za lazanje ste sigurno čuli, a vjerujemo i za ideju da se tjestenina u lazanjama zamijeni ploškicama tikvica. A što se dogodi kad se spoje ova dva recepta?

Sudeći po oduševljenju na portalu The Kitch, pravo savršenstvo. Ključna promjena sastoji se u tome da se tikvice najprije paniraju, čime složenac dobiva na okusu i hrskavosti. Nama ideja zvuči savršeno, stoga vam prenosimo recept.

Hrskavi složenac od tikvica

1 kilogram tikvica

150 grama ribanog parmezana

150 grama mozarelle

100 grama krušnih mrvica

4 jaja

100 grama brašna

150 mililitara maslinovog ulja

oko 400 grama konzerviranih rajčica ili oko pola kilograma svježih

malo soli i papra

Tikvice narežite, malo posolite i kad puste vodu obrišite. Prezli dodajte polovicu parmezana pa ispohajte tikvice te ih ostavite da se ocijede na upijajućem papiru. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i napravite umak od rajčice.

Pomiješajte ostatak parmezana s mozzarellom pa složite složenac: na dno posude za pečenje stavite malo umaka od rajčice, pa tikvice pa sir i redajte tako dok ne potrošite sve sastojke. Neka na vrhu bude sir.

Pecite pokriveno oko 40 minuta, a potom otkriveno još 20-ak.

20. travanj 2024 09:12