Overlay
okus nostalgije

Tako mirisne, hrskave i neodoljive! Isprobajte recept Anke Slišković za kroštule, sigurni smo da ćete ga sačuvati i rado mu se vraćati

Piše Stil
Foto Anka Slišković
25. studenog 2022. - 14:26

Vikend je pred vratima, a s njim i vrijeme za isprobavanje recepata koji će nam baš dobro doći kad uđemo u Advent. Jedan od recepata koje ćemo rado iskušati je recept za kroštule koji nam je dala Anka Slišković, čiji  nam je Instagram profil nepresušan izvor nadahnuća kad je riječ o domaćim kolačima. Pa evo kako Anka, s kojom ćemo vam veću priču donijeti uskoro, pravi ovu omiljenu starinsku poslasticu...

image
Anka Slišković

Kroštule

Sastojci:

2 jaja

3 žlice rakije

2 žlice ruma

4 žlice otopljene masti

2 vanilija šećera

1 žličica šećera

prstohvat soli

brašna koliko popije(oko 300 g)

ulje za friganje (oko 0,75 dcl

Priprema:

Jaja, šećere, rakiju, prstohvat soli, rum i mast izmiksati. Postupno dodavati brašna i umjesiti tijesto. Ostaviti tijesto pola sata da počiva.

Tijesto podijeliti na tri dijela pa svaki razvaljati na pobrašnjenoj podlozi i rezati u trakice. Trakice vezati u fijoke.

Frigati u dubokom ulju vrlo kratko dok ne dobiju malo boje. Nikako ne smiju potamniti.

Vaditi i tople posipati šećerom u prahu.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

18. travanj 2024 15:00