Overlay
14965264
‘Kad ovo završi...‘

Samo na prvu zvuči apsurdno: putovanje biste trebali isplanirati upravo sada, a za to postoji više razloga

Piše Stil
Foto Shutterstock
14. listopada 2020. - 12:14

Dok nam sa svih strana pristižu vijesti o nimalo povoljnoj situaciji kad je u pitanju koronavirus, dok broj zaraženih raste, a s njim i neizvjesnost, što vam je činiti? Pa, možete bukirati svoje sljedeće putovanje.

Zvuči čudno, ali tako je - ako ste prethodnih dana počinjali rečenice sa "Kad ovo sve završi...", poduzmite nešto. Planirajte, rezervirajte, krenite. Kažu da baš to pomaže.

Kako piše portal Bustle, najprije osvijestite da niste sami. Svima nam se po mislima mota misao o kraju pandemijskih uvjeta. Mali luksuzi davno su nam postali veliki, pa i večera s prijateljima nešto što dugo planiramo i čemu se nadamo. O slavljima i većim okupljanjima možemo samo sanjati. 

Kao i o putovanjima. Ali zato uvijek možemo planirati. Za to imamo više razloga...

1. Planiranje nas čini sretnima

Nedavno istraživanje koje je provela Michelle Gielan sugerira kako čak 97% onih koji imaju isplanirano putovanje ima osjećaje sreće i zadovoljstva zbog toga. 71% onih s isplaniranim putovanjima i izletima koji im slijede u periodu od šest mjeseci, osjećaju čak i veći nalet energije zbog te činjenice.

Ukratko, isplanirana putovanja daju nam nešto čemu ćemo se radovati, zbog čega se, pa čak i u trenutnim, nesigurnim uvjetima, osjećamo bolje. 

Podaci kao potporu imaju rezultate sa sveučilišta Cornell iz 2014. koji sugeriraju kako iščekivanje nekog pozitivnog iskustva, poput putovanja, znače više za pozitivan stav i donose veće zadovoljstvo od materijalnih dobara.

Čak i ako se u ovom trenutku ne osjećate spremnima putovati, planiranje putovanja moglo bi vam donijeti pozitivna iskustva. 

2. Rezervacije su fleksibilne

Dobro proučite pravila na stranicama koje koristite. Većina njih u ovim trenucima nudi nešto fleksibilnija otkazivanja i povrat novca. I cijene smještaja su niže u odnosu na isti period prošle godine.

3. Svima je u cilju da se industrija putovanja oporavi

Tijekom pandemije, bukiranje putovanja ili smještaja, čak i nešto dalje u budućnost, igra ulogu. U industriji putovanja mnogi su oštećeni - od turističkih vodiča preko zaposlenika hotela do radnika na aerodromima, mnogi su ostali bez posla jer je svijet - stao. Upravo zato brojni ekonomski stručnjaci upozoravaju na štetnosti potpunog "lockdowna", te savjetuju ljudima da nastave živjeti uz poštivanje zaštitnih mjera.

Online rezervacije putovanja pale su za čak 44,7% u 2020., a u konačnici i to znači kad je u pitanju opstanak raznih grana industrije. Bukingom, prema tome, možete pomoći.

05. svibanj 2021 19:07