Overlay
efektno posloženo

Quiche kakav se pamti: imamo recept za vrlo ukusnu, a oku tako ugodnu slanu pitu s puno sira, povrća i pancete

Piše Stil
8. listopada 2020. - 13:28

Tražite li ideju za ukusan, a oku ugodan obrok, imamo ideju. Ispecite quiche. Neka bude sasvim poseban, pa povrće koje ćete poslagati po nadjevu iskombinirajte s pancetom i savijte u rolice.

Lijepo ih poslažite po nadjevu na bazi sira i vrhnja i dobit ćete efektno i vrlo primamljivo jelo koje će vam lijepo prijati toplo, no sjajno je i sutradan, hladno. 

U naš prijedlog idu tikvice, patlidžani i poriluk, no ako su vama draže neke druge kombinacije, slobodno se poigrajte. Tikvice, na primjer, možete zamijeniti mrkvom ili tanko rezanim trakicama buče.

Goudu u nadjevu možete zamijeniti trapistom ili tilzitom, a želite li malo snažniji okus i cheddarom. Volite li baš pikantno, ubacite malo roqueforta.

Quiche s povrćem i pancetom

Sastojci za tijesto:

- 220 grama brašna

- 120 grama maslaca

- 1 žumanjak

- 1 žlica slatkog vrhnja

- 2 žlice šećera

- prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

- 2 tikvice

- 1 patlidžan

- 100 grama cherry rajčica

- 1 poriluk

- 100 grama gaude

- 150 grama feta sira

- 200 grama pancete

- 200 kiselog vrhnja

Postupak:

1. Pomiješajte omekšali maslac, šećer, sol i brašno rukama. Dodajte smjesi žumanjak i slatko vrhnje pa umijesite tijesto. Razvaljajte ga u kalup i ostavite ga barem sat vremena u hladnjaku. Prije pečenja ga prekrijte papirom za pečenje i po njemu rasporedite suhi grah ili rižu kako se ne bi napuhalo. Pecite 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

2. Odgorčeni patlidžan, tanko narezane tikvice i poriluk pirjajte kratko na maslinovom ulju, tek dok dok povrće ne postane dovoljno mekano da se može oblikovati u reolice.

Za nadjev pomiješajte izmrvljeni feta sir, naribanu gaudu i kiselo vrhnje. Namažite po tijestu. Od pirjanog povrća i pancete napravite rolice, poslažite ih po nadjevu pa zapecite 20-ak minuta.

20. travanj 2024 16:49