Overlay
stvaraju ovisnost!

Pripremite grickalice, imamo odlične preporuke za gledanje: glumica Iva Kraljević otkrila nam je svoje tri omiljene serije!

Piše Stil
Foto AFP
4. lipnja 2021. - 21:03

Iva Kraljević mlada je i perspektivna glumica iz Širokog Brijega koja je osvojila kazališnu publiku, uglavnom u Zagrebu, ali ste je mogli gledati i na Dubrovačkim ljetnim igrama kao i u filmskim ulogama, a zahvaljujući svojem neupitnom talentu odnedavno je postala stipendistica zagrebačkog HNK. Tijekom pandemije vrijeme je znala skratiti gledanjem serija pa nam je preporučila tri naslova koja su je u posljednje vrijeme posebno zabavila.

image
Iva Jerkovići Iva Kraljević
 
Maja Jurovic/Cropix

Fleabag (Amazon)

Seriju Fleabag sam prvi put pogledala 2017. godine i još uvijek je prva na listi serija koje bi preporučila. Kroz dvije sezone pratimo sazrijevanje autodestruktivne žene u tridesetima koja pokušava spojiti rasute dijelove sebe i svih odnosa kojima je okružena.Ona je tragična, životna, sirova i izrazito duhovita. Phoebe Waller Brige, scenaristica i glumica koja glumi glavni lik napisala je izvanredan scenarij i odglumila lik Fleabag suvereno i pametno. Postupak rušenja četvrtog zida, preko kojeg Fleabag komunicira s gledateljima i uvlači ih u njezin svijet odlično je izveden. Veselim se svim budućim radovima Phoebe Waller Bridge jer takva darovitost je rijetka.

Succession (HBO)

Succession je sirova i crno humorna serija koja prati obitelj Roy na čelu s psihopatskim i dominantnim ocem, vlasnikom jednog od najvećih svjetskih medijskih imperija. Nakon događaja u prvoj sezoni, na prvi pogled simpatična, tupava i razmažena djeca tog psihopata nalaze se u ozbiljnom obiteljskom rasulu i gotovo šekspirijanskim situacijama koje prati fenomenalna gluma Briana Coxa koji igra oca i Jeremyja Stronga koji igra najstarijeg sina. Seriju vrijedi pogledati zbog kompleksnosti i bogatstva likova iz kojih proizlazi nepodnošljiva lakoća postojanja i tuga bogatih koji ipak najviše plaču.

Olive Kitteridge (HBO)

Snimljena prema istoimenom Pulitzerom nagrađenom romanu Elizabeth Strout, Olive Kitteridge vrhunac je televizijske produkcije iz 2014. Redateljica Lisa Cholodenko i scenaristica Jane Anderson napravile su vrhunski dramaturški pothvat i od 13 priča napravile odličnu linearnu naraciju ove mini serije. Glavna protagonistica koju igra uvijek izvrsna Frances McDormand je vrlo psihološki kompleksna junakinja koja pokušava pronaći bilo kakav smisao u svakodnevnom i običnom životu malih ljudi. Tu se još pojavljuju izvrsni i topli Richard Jenkins i Bill Murray. Potrošite jednu večer na ovo malo remek djelo.

18. travanj 2024 03:20