Overlay
igra nijansi

Predivan interijer pun boja: pogled na stan mlade umjetnice poravit će vam raspoloženje, nadahnite se njenim idejama i primijenite ih u svom domu

Piše Stil
10. prosinca 2020. - 10:43

Tijekom hladnijeg doba godine, kad su dani kratki, a noći duge i mračne, raspoloženje nam često nije na visini. Zovite to manjkom svjetlosti ili nedostatkom vitamina D, no svakako je uputno nešto poduzeti kako bismo se osjećali bolje. Psiholozi tvrde kako naša neposredna okolina itekako utječe na naš unutrašnji svijet pa kad boravimo u neurednim i tmurnim prostorima nije nikakvo čudo što nam nekako "padne život".

Malu dozu vedrine u svoj dom možete unijeti već jednostavnom promjenom palete boja i veselim detaljima. Pri tome treba paziti da se sve to lijepo uklopi jer u protivnom riskiramo kaotičan dojam. Pažljivo birajte boje i uzorke, pomno ih kombinirajte i rezultat ne bi smio izostati.

Što više detalja, tekstura i nijansi koristite rizik da ćete završiti u kičastom kaosu je veći no ne bojte se i strpljivo vježbajte. Kao nadahnuće za stvaranje koloristički interesantnog i živahnog doma nudimo vam pogled u interijer australske umjetnice Sarah Walsh McIntyre. Već sam pogled na eksploziju boja koju je Sarah kreirala popravit će vam raspoloženje, a nadamo se da će vas potaknuti da se odvažite unijeti malo više boje u svoj život.

Obratite pažnju na to kako je Sarah unatoč tome što je koristila gotovo sve boje spektra, a uz njih i neutralne te zemljane, uspjela postići da ništa ne strši i "bode u oko". Proučite koje je kolorističke manevre koristila i primijenite ih. Unesite u svoj dom malo boje i ostatak hladnog razdoblja provedite u boljem raspoloženju.

Predivan interijer pun boja: pogled na stan mlade umjetnice poravit će vam raspoloženje, nadahnite se njenim idejama i primijenite ih u svom domu
 

24. siječanj 2022 01:07