Overlay
neodoljivo

Pobijedite toplinski udar ledenim osvježenjem! Bolje od ovog ne može: imamo recept za sladoled od popularnog ljetnog koktela, ohladit će vas za čas

Piše Stil
Foto Shutterstock
25. lipnja 2021. - 12:11

Ako vam je prvi ovogodišnji val vrućine ubio apetit i volju za životom, uzvratite mu žestoko: ledeno-hladnim osvježenjem. Upravo za takvo smo nabavili recept. Napraviti sladoled na bazi jednog od najpopularnijih ljetnih koktela uopće nije teško, neće vam trebati ni aparat za sladoled, no ako vam je već pri ruci, neće biti na odmet.

Za sorbet od mojita trebat će vam isti sastojci kao za koktel - samo u malo drugačijim omjerima. Evo recepta!

Mojito sorbet

Sastojci:

375 g  šećera

500ml vode

1 žlica korice limete

250 ml soka limete (oko 12-15 limeta)

1 svežanj metvice

bijeli rum

Priprema: 

Stavite šećer i vodu u lonac s nekoliko prstohvata korice limete na laganoj vatri. Miješajte dok se šećer potpuno ne otopi, pustite da sirup prokuha, isključite vatru i ostavite da se potpuno ohladi. Zatim umiješajte sok i preostalu koricu limete i stavite smjesu u hladnjak najmanje sat vremena, prije nego što je ulijete u aparat za sladoled. Kad se počne stezati, ubacite nasjeckanu mentu. Ako nemate aparat za sladoled, samo ulijte sirup u plastičnu kutiju i stavite u zamrzivač, snažno miješajući svakih pola sata, kako biste spriječili stvaranje kristala leda.Nakon otprilike 4 sata izvadite sorbet iz zamrzivača, pustite ga da se malo otopi, oko 10 minuta, pa ga posložite u čaše za koktel i prelijte bijelim rumom.

22. rujan 2021 13:10