Overlay
probajte im odoljeti

Pikantni pilići bit će savršen dodatak blagdanskom stolu! Recept smo dobili iz jedne poznate kužine, nije nimalo zahtjevan, a rezultat je vrlo efektan

Piše Stil
Foto Tonkina kužina
28. ožujka 2021. - 16:57

Uskrs nam se bliži i zadnji nam je čas za isprobati neke nove poslastice kojima bismo mogli upotpuniti blagdanski stol. Jučer smo vam dali slatki prijedlog, danas donosimo slani, oba iz Tonkine kužine. Današnji je za neodoljive zalogajčiće u obliku pilića koje možete jesti za doručak ili ih poslužiti kao predjelo za uskrsni ručak.

Uskršnji pilići

Sastojci:

150 grama cheddar sira 
300 grama krem ​​sir 
75 grama tostiranih badema 
1 mrkva 
24 zrna papra
12 okruglih krekera

Priprema:

Sitno naribajte cheddar. Pomiješajte krem ​​sir i mljevene bademe. Vlažnom rukom oblikujte u 12 kuglica (od po oko 25 grama). 3. Uvaljajte kuglice u ribani sir.

Mrkvu ogulite i prerežite ju uzdužno pa od nje izrežite kljunove i noge. Oči napravite od zrna papra. 

Piliće poslažite na krekere i poslužite.

18. travanj 2024 02:12