Overlay
tri sigurna pogotka

Nazdravite koktelom! Imamo recept koji spašava one kojima se prispava odmah nakon ponoći, rješenje za preostali pjenušac te trik za najtrendi ukras

Piše Stil
Foto Shutterstock
31. prosinca 2020. - 19:09

Večeras nazdravite koktelima. Potrudite se malo i zamiješajte nešto "fensi", a ako ne znate što biste i kako mogli smućkati, imamo tri prijedloga, sva tri kao stvorena za novogodišnju noć. Jedan sadrži kavu pa će dobro doći svima kojima se prispava već pola sata nakon što se kazaljke poklope, a ostali su s pjenušcem s kojim nekako nikad ne znamo što bi nakon što otpijemo zdravicu.

Martini s vanilijom i espressom

85 grama meda

1 mahuna vanilije (ili 1 žlica ekstrakta vanilije)

vanilin šećer, za rub (nije obavezno)

3 žlice votke

3 žlice likera Kahlúa

30 mililitara g espressa

Za med od vanilije u srednje velikom loncu zakuhajte 1/4 šalice vode, med i vaniliju na jakoj vatri. Prokuhajte 2-3 minute, a zatim maknite s vatre. Neka se ohladi. Ovaj sirup je dovoljan za oko 6 pića.

Po želji čašu obložite vanilin šećerom.

U shakeru za koktele kombinirajte 2-3 žličice medenog sirupa, votke, Kahlue i espressa. Dodajte led i snažno protresite 1 minutu. Procijedite u pripremljenu čašu. Po želji ukrasite s nekoliko zrna kave.

Champagne mule sa šipkom

83 g soka od nara

sok od pola limete

sok od 1/4 malog grejpa, plus kriške grejpa za posluživanje

40 mililitara votke

1 žličica svježeg ribanog đumbira (po želji)

55 mililitara piva od đumbira

pjenušac

ušećereni ružmarin i zrnje nara za ukras

U miješalici za koktele kombinirajte sok od nara, sok od limete, sok od grejpa, votku i đumbir. Napunite ledom i protresite 1 minutu. Procijedite u čašu napunjenu ledom te do vrha ulijte pjenušac. Poslužite ukrašeno ušećerenim ružmarinom i zrnjem nara.

Za ušećereni ružmarin lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Grančice ružmarina nježno prođite pod malo vode da se navlaže i stavite na pripremljeni lim za pečenje. Pospite ružmarin šećerom sa svih strana pa ostavite da se oko jedan sat suši na limu.

Champagne mule s crvenom narančom

sok od 1/2 srednje velike crvene naranče

sok od 1/2 limete

30 mililitara votke

60 mililitara piva od đumbira

pjenušac

8 listova metvice za ukras

U čaši kombinirajte sok od naranče, sok od limete i votku. Dodajte đumbirovo pivo i prelijte šampanjcem. Ukrasite kriškama naranče i svježom metvicom.

20. travanj 2024 12:44