Overlay
obavezno isprobati!

Napravite pahuljasto mekane buhtle po receptu poznate domaće blogerice: ovako popularne kolačiće priprema Domaćica Sanja

Piše Stil
Foto Sanja Mijac
30. siječnja 2021. - 12:14

Vikend je kao stvoren za ispeći barem jednu turu dobrih, domaćih kolača, slažete li se? Mi smo svim srcem za tu ideju pa vam nudimo recept za vrlo pahuljaste, jastučasto mekane buhtle koje nam je dala Sanja Mijac. Sanja već osam godina vodi blog Domaćica, a možda ste je primijetili i na Instagramu Domaćica Sanja.

Za novi broj Stila koji danas možete nabaviti uz Slobodnu Dalmaciju Sanja nam je otkrila više o sebi i podijelila s nama svoje recepte te nam je poslala divne fotografije.

Pahuljaste buhtle

Sastojci

200 mililitara tekućeg jogurta sobne temperature

1 suhi instant kvasac

pola žličice šećera

200 mililitara toplog mlijeka

600 grama glatkog brašna

80 mililitara ulja

1 žličica soli

1 cijelo jaje

1 žumanjak

pekmez po želji

oko 50-70 grama maslaca za premaz

Priprema

Sve sastojke za tijesto stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto bez dodavanja brašna. Tijesto će biti mekše, ali treba biti takvo, a kako biste ga lakše oblikovali eventualno koristite jednu do dvije dodatne šake brašna.

Prekrijte tijesto krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči, 2-3 sata.

Zatim ga premijesite pa ga razvaljajte na debljinu od oko 3-4 centimetra na dobro pobrašnjenoj podlozi.

Tijesto narežite na manje kvadrate.

U svaki kvadrat stavite po jednu do dvije žličice pekmeza pa rukama oblikujte kuglu.

Kugle tijesta stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Redajte ih jednu do druge i ostavite da se dižu 30 minuta na toplom mjestu.

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Maslac otopite pa premažite buhtle. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 25 do 30 minuta. 

Pečene buhtle pospite šećerom u prahu.

25. travanj 2024 18:30