Overlay
mala doza sunca

Mirisna i aromatična torta od mandarina bez mrvice brašna toliko je lijepa da je vrijedna blagdanskog stola, no recept možete isprobati već danas!

Piše Stil
Foto Shutterstock
2. prosinca 2020. - 10:48

Usred smo sezone mandarina i vjerujemo da vam ne treba posebno savjetovati da ih jedete što više i što češće, no ako vam kojim slučajem dosadi jesti ih onako au naturel, imamo rješenje: ispecite tortu! Recept je jednostavan, rezultat vrhunski, a dojam očaravajući. Poseban bonus je što se koriste cijele mandarine, pa je kolač vrlo aromatičan, no u receptu nećete naći niti gram brašna.

Svečana torta od mandarina

8 mandarina

6 jaja

225 grama šećera

250 grama mljevenih badema

1 žličica praška za pecivo

Četiri mandarine skuhajte u malo vode, na laganoj vatri, oko dva sata, djelomično pokrivene. Potom ocijedite, a voće usitnite u blenderu.

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, preostale mandarine narežite na ploškice, a kalup za torte namažite maslacem.

Pomiješajte jaja, mjevene bademe i šećer s usitnjenim mandarinama, dodajte im malo praška za pecivo. Smjesu ulijte u kalup, a po vrhu poredajte ploškice mandarina.

Pecite oko 40 minuta pa pokrijte folijom, a potom pecite još 10-ak minuta. Kolač ostavite da se ohladi u kalupu pa ga tek tada izvadite. Po želji još sve prelijte glazurom od šećera u prahu pomiješanog sa sokom od mandarina.

20. travanj 2024 12:06