Overlay
teški hedonizam

Ljeto nam je takvo kakvo je, ali to ne znači da ne možemo uživati! Imamo pet prijedloga koji će vam ga uljepšati!

Piše Stil
20. srpnja 2020. - 12:36

Ljeto nam je takvo kakvo je. U znaku korone i nasumičnih zahlađenja. Ne dajte da vas to omete! Čekali smo ga cijele zime i imamo pravo uživati, koliko god uspijemo. U skladu s naputcima Stožera. I onoga što najavljuje Vakula.Zvuči ograničavajuće, ali ne mora biti. Imamo nekoliko prijedloga...  

image
Shutterstock

1 Lubenica osvježava, hidratizira, sadrži vitamine koji potiču zdravo tamnjenje i jednostavno je - ukusna.

Grickajte ju svježe narezanu, onako, kao u djetinjstvu, dok vam sok curi niz bradu ili ju pak temeljito očistite i lijepo servirajte.

Trenutno je cool narezati ju na kolute pa njih na trokutiće te svakog nabosti na štapić za sladoled, a nema sumnje da će vam prijati i kao ukras u šarenim ljetnim pićima.

image
Shutterstock

2 Učinite svoj vrt ili terasu privlačnijim mjestom za boravak uz pomoć malih detalja koji pozivaju na opuštanje. Opremite se stoga mekanim jastucima za izležavanje u hladu, a ne zaboravite ni obilje bilja za još bolji ugođaj.

Dobra ideja je i viseća sjedalica ili ljuljačka, a za romantičnu atmosferu ukrasite svoj prostor svjetiljčicama i lampionima. Više ideja naći ćete našem portalu u članku Što kažete na druženje u vlastitom vrtu ili na terasi? 

image
Shutterstock

3 Isprobajte zamrznutu margaritu od jagode ili lubenice.

Sve što vam treba za ovaj koktel je:  30 cl bijelog ruma, 10 cl soka limete, 20 cl simple syrupa, 600 g zamrznutog voća, 15 grama bosiljka, 150 grama leda. Sve sastojke stavite u blender i miksajte jednu minutu

image
Shutterstock

4  Ovog ljeta ljetujte robinzonski. Ne baš doslovno, ali svakako što dalje od vreve, gužve i prevelike blizine nepoznatih ljudi.

Srećom, naša obala puna je nestvarno lijepih, zabačenih destinacija, a kako zbog specifičnih okolnosti baš i nije neka navala, vjerujemo da ćete uspjeti naći svoj komadić raja. 

image
Shutterstock

5 Pripremite bar jednu sladolednu tortu, a mi imamo recept koji je pravi hit.

Riječ je o spumoni sladolednoj torti koja je nevjerojatno popularna na instagramu, a sastoji se od tri sloja sladoleda: pistacije, višnje i čokolade, s amaretto keksima, maraschino višnjama i tučenim slatkim vrhnjem.  

17. travanj 2024 18:46