Overlay
drugačija manistra

Kremaste pene u neočkivanoj kombinaciji okusa gurmanski su užitak uz mali trošak: imamo recept koji vrijedi isprobati, a prihvatljiv je i veganima

Piše T.S.M.
Foto Shutterstock
23. studenog 2021. - 12:35

Manistra na pome, bolonjez, s gljivama, carbonara... sve već probano, već pomalo dosadno, zar ne? Ako ste za malo drugačiju manistru, imamo savršen recept. S obzirom da ne uključuje meso, mlijeko ni jaja, odgovarat će i veganima, a sve one kojima je veganski način prehrane bezukusan mogao bi uvjeriti u sasvim suprotno...

Kremaste penne s pečenim paprikama

Sastojci:

350 g tjestenine

2 crvene paprike

50 ml maslinova ulja

40 g ljutike

4 češnja češnjaka

360 ml bademova mlijeka

6 g prehrambenog kvasca

10 g kukuruznog škroba

sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva i pecite paprike 25 minuta. Prekrijte ih folijom. Kad se malo ohlade, ogulite ih i izvadite im sjemenke. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu, ocijedite je i prelijte s malo maslinova ulja. Na srednjoj vatri 4-5 minuta pirjajte ljutiku i češnjak. Maknite s vatre, dodajte sol i papar pa ubacite u blender zajedno s paprikama, bademovim mlijekom, kvascem i kukuruznim škrobom. Miješajte dok ne postane kremasto, provjerite okus i vratite umak u tavu. Kuhajte dok se ne zgusne pa ubacite skuhan u tjesteninu. Poškropite maslinovim uljem, po želji dodajte ribani sir i svježe začinsko bilje poput bosiljka.

Pratite Stil i na Instagramu!

27. studeni 2021 12:36