Overlay
tko ga ne bi volio

Koja dobra ideja! Dalmatinska blogerica spojila je omiljeni čokoladni kolač i popularni slatkiš s kokosom: isprobajte recept za sočan i mirisan desert

Piše Stil
Foto Tonka Radić Čobanov
28. siječnja 2022. - 11:41

Ako ste planirali uljepšati ovaj dosadni, tmurni siječanjski dan nekim sočnim, raskošnim kolačem, dajte šansu ovoj neodoljivoj čokoladnoj slastici "na tragu Bountyja". Čokoladni kokos kolač za koji smo recept dobili od Tonke Tadić Čobanov djeluje nam jako primamljivo. Je li jednako dobar kao što izgleda doznat ćemo ubrzo, s obzirom da Tonka tvrdi kako je brzo gotov, a svi sastojci su nam pri ruci (vjerujemo da su i vama jer uistinu su sasvim uobičajeni). Isto preporučujemo i vama!

image
Tonka Radić Čobanov

Čokoladni kokos kolač

Sastojci za dio s kokosom:

200 ml kokosovog mlijeka

200 ml vrhnja za šlag

40 g gustina

60 g šećera

80 g kokosovih mrvica

Sastojci za čokoladni biskvit:

220 g brašna

1 pakiranje praška za pecivo

40 g kakaa

50 g čokolade za kuhanje

150 grama šećera

125 g maslaca (sobne temperature)

125 ml mlijeka

1 prstohvat soli

4  jaja

Sastojci za preljev

100ml vrhnja za šlag

100g čokolade za kuhanje

Kokosove mrvice za ukras

Kratko prokuhajte kokosovo mlijeko, šlag, šećer i gustin stalno miješajući da se ne zalijepi. Na kraju umiješajte kokosove mrvice te stavite smjesu sa strane.

Za biskvit miksajte maslac sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da sljedeće jaje dodate tek kad se prethodno jaje potpuno umutilo u smjesu.

Pomijesajte brašno, kakao i prašak za pecivo te naizmjence s mlijekom dodajte smjesi jaja i šećera.

Otopite čokoladu na pari te zajedno s prstohvatom soli dodajte smjesi. Promiješajte pa prebacite biskvit u pleh obložen papirom za pečenje.

Uz pomoć žlice ili slastičarske vrećice u biskvit mjestimično ubacite smjesu s kokosom pa stavite peći kolač u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Nakon 30-ak minuta štapićem provjerite je li biskvit pečen.

Kad se kolač malo ohladio, zagrijte slatko vrhnje pa mu dodajte čokoladu i dobivenim preljevom prelijte kolač. Na kraju još sve pospite kokosovim mrvicama.

Pratite Stil i na Instagramu!

23. travanj 2024 15:43