Overlay
bacite se na posao

Imamo recept za najkremastiji ajvar! Toliko je dobar da ga poželite cijelog pojesti ravno iz staklenke, žličicu po žličicu

Piše Stil
Foto Foodcollection Gesmbh
4. listopada 2020. - 17:54

Sezona paprika je na vrhuncu, no ona rajčica i patlidžana već je pomalo u silaznoj putanji što znači da nam je krajnje vrijeme za napraviti ajvar.

Ukusni namaz od pečenog povrća lako je napraviti ako znate prave trikove, a mi smo ih doznali sve. Stoga vam ponosno predstavljamo najbolji recept za ajvar, od kojeg ta povrtna poslastica bude tako kremasta i aromatična da ju poželite pojesti cijelu, onako na žličicu ravno iz staklenke.

Kremasti ajvar

3 kilograma paprika

1 kliogram patlidžana

1 glavica češnjaka

500 mililitara ulja

po želji: 1 feferon

Patlidžane operite, presijecite na pola pa ispecite u pećnici. Skinite im koru i odstranite sjemenke pa usitnite ili sameljite. Ocijedite višak tekućine.

Paprike ispecite i ogulite pa sameljite i njih, skupa sa češnjakom. Povrće dodajte u lonac debelog dna pa lagano kuhajte uz stalno miješanje dok ne ispari sva tekućina koju je povrće pustilo.

Tada uz dodajte sol, a zatim, uz stalno miješanje počnite malo po malo dodavati ulje. Gotovo je kad je gusto i kremasto.

rebacite u sterilizirane staklenke i dobro zatvorite pa stavite oko sat ipol u pećnicu zagrijanu na 100 stupnjeva.

25. travanj 2024 07:42