Overlay
isprobajte sve!

Imamo najbolje ideje za guštanje u posljednjim tjednima ljeta: evo pet prijedloga uz koje ćete se dobro zabaviti i nauživati

Piše Stil
4. rujna 2020. - 10:55

Ljeto se primiče kraju, kažete? Možda već pomalo očajavate? Nemojte, jer rujanski dio ljeta je najslađi, baš poput zrelog grozda koji se svih ovih tjedana grijao na suncu... Čario babljeg ljeta imaju nešto uistinu posebno, a mi imamo ideje kako ih što bolje iskoristiti.

1 Kupanje pod zvijezdama

Nemojte da vam prođe ljeto a da niste otišli na barem jedno noćno kupanje. Ili bar kuapnje u sumrak. Plivanje pod zvijezdama ima osobitu draž i može biti doživljaj kojeg ćete dugo pamtiti. Pripazite ipak pri odabiru terena i radije se odlučite za otprije poznati.

2 Plažne uspomene

Dok se izležavate na plaži sakupite školjkice i lijepe kamenčiće pa ih ponesite kući. Pospremite ih u bočice ili staklenke kojima ćete rub omotati konopom. Ili ih poslažite u mozaik, uz pomoć vrućeg ljepila ili ljepila za pločice. Bit će vam lijepe uspomene na ljeto i bezbrižne dane pod suncem, uz more.

3 Još bolja piña

Imamo odličan recept za piña coladu: umjesto ananasovog soka koristi se plod! 70 grama svježeg ananasa, 1 žličicu šećera, 1 žlicu kokosovog vrhnja, 50 mililitara bijelog ruma, 50 mililitara soka od ananasa i šaku leda ubacite u blender, a rezultat je gusta, kremasta, opojna mješavina.  

4 Nana cream

Jeste li čuli za nana cream? Sigurno jeste: to je domaći sladoled na bazi banane. Radi se kao od šale: banane narežite i zamrznite u jednoličnom sloju, a kad vam se jede sladoled, samo izblendate šaku smrznutih komadića banane, malo šumskog voća ili pak sočnih breskvi, višanja, kakaa, maslaca od kikirikija ili što već volite u sladoledu

5 Naguštajte se poma!

Pome na salatu, šalša od poma, pome zapečene u pećnici, juha od poma, pome s mozarellom, pome s fettom, pome u sendviču, pome na bruschetti, pome na gradele, punjene pome, confit od poma, pome natrljane lukom i petrusimulom pa posute prezlom da budu hrskave kad izađu iz pećnice... živile pome!

18. travanj 2024 01:48