Overlay
ideja za ručak

Idealno jelo za ovako vruć dan: ukusno, zdravo i ne kuha se! Pripremite ovu savršenu salatu s kozicama pa pokušajte sačuvati malo za sutra...

Piše Stil
Foto Shutterstock
12. kolovoza 2021. - 13:08

Ovoga ljeta, s obzirom da se toplinski valovi samo nastavljaju jedan na drugog, osobito su na cijeni recepti za jela bez kuhanja. Jedan od takvih je i naš današnji prijedlog. Kuhanje možete potpuno isključiti ili ga svesti na minuticu-dvije, odluka je na vama jer oko toga treba li kus-kus kuhati ili ne treba još se uvijek vode polemike.

Doskočit ćete im tako što ćete kupiti kus-kus na čijoj je ambalaži navedeno da kuhanje nije potrebno, a to će vam ujedno olakšati pripremu te sićušne tjestenine, za koju mnogi pogrešno vjeruju da je žitarica. Jednako je s pripremom dodatka ovoj salati, kozicama. Možete ih grillati, ali ne morate, odlučite li se za marinirane. Sve je stvar ukusa, ali i toga koliko vam je vruće...

Odaberite po svom guštu, a zatim se bacite na pripremu ovog jednostavnog, a vrlo ukusnog jela koje je sasvim dobro za jelo dan nakon pripreme, uz napomenu da ako dio planirate sačuvati za kasnije, nemojte odmah dodati svo povrće jer će rukola i krastavac svenuti, a avokado pocrniti.

 Kus-kus salata s kozicama i rukolom

Sastojci:

1 šalica kus-kusa

100 g repića kozica

100 g rukole

1 avokado

1 krastavac

maslinovo ulje

limunov sok

sol, papar

Priprema: ​

Repiće marinirajte u limunovu soku i maslinovu ulju ili ih posolite, nauljite i ispecite na grillu. Kus-kus prelijte vrelom vodom ili juhom, ostavite da odstoji dok ne nabubri pa ohladite. Rukolu operite i protresite. Avokado i krastavac narežite na ploškice. Sve sastojke pomiješajte, dodajte im sol i papar te preostalo maslinovo ulje i limunov sok. Provjerite okus pa poslužite.

Pratite Stil i na Instagramu!

20. travanj 2024 14:26