Overlay
house lavanda

I Dalmacija ima svoju idiličnu kućicu u cvijeću: zavirite u ovaj predivno uređen dom i otkrijte korisne savjete za uređenje koje nam je dala vlasnica

Piše T.S.M.
Foto @house_lavanda
2. veljače 2022. - 12:28

Puno lijepih detalja i topli ugođaj koji zrači iz svake fotografije oduševili su nas na Instagram profilu posvećenom uređenju jedne sasvim posebne kuće.  Riječ je o kući smještenoj u Biogradu na moru, na društvenim mrežama poznatoj kao House Lavanda, u kojoj žive Sabine, njen suprug i njihovo dvoje djece. Već potpuno zaljubljeni u interijer kuće koja nosi poetično ime, kratko smo popričali sa simpatičnom Sabine Živić, rođenom i odraslom u Njemačkoj, koja nam je ispričala sve o uređenju svog lijepog doma.

Kako nam je ispričala, od kad se obitelj 2010. doselila u Biograd na moru, ne prođe dan a da Sabine ne dekorira neki kutak kuće u kojoj, ne zaboravimo spomenuti i to, žive još i maca Lia te pas Hugo.

- Stalno premještam dekoracije ili radim u našem vrtu, volim biti kreativna, to me ispunjava i čini sretnom. Želim inspirirati svoje pratitelje na Instagramu da i sami budu kreativni, da se ne boje kombinirati boje u svom prostoru, da sami aranžiraju cvjetne bukete, kombiniraju stare stvari s novima, da svoj dom naprave svojim najljepšim mjestom na svijetu - veli nam Sabina koja, kako nam priznaje, nadahnuće za uređenje nalazi na Instagramu i Pinterestu te u časopisima za uređenje doma, a prošle je godine, kako bi se usavršila, upisala online tečaj uređenja u Ideco Studio u Beogradu.

- Pratim  trendove uređenja, ali ih se ne pridržavam puno, jer bih onda morala mijenjati sav namještaj svakih pola godine, više se vodim nekim svojim osjećajem za lijepo. Najveće zadovoljstvo mi je uređivati prostor po godišnjim dobima i za različite prigode, za božićne blagdane, nakon toga dolazi neutralni zimski dekor, pa proljeće, Uskrs, ljeto, jesen.... - smije se naša sugovornica.

Namještaj i ukrase pronalazi, kaže nam, posvuda. Drago joj je kupovati u online i fizičkimk trgovinama brendova kao što su Kik, Pepco i Jysk, a jako joj se sviđaju i H&M Home te Zara Home, čiji dekor naručuje preko interneta. Primjećujemo kako često koristi cvjetne dekoracije...

- Za mene je cvijeću definitivno mjesto u kući, ne samo u vrtu. S cvijećem možemo stvoriti lijepe kontraste u interijeru, isto tako sa svijećnjacima i svijećama. Ukrasni jastuci na garnituri, neka dekica i možda neka galerija slika biti će dovoljno da se svaki prostor pretvori u cozy dom - savjetuje nam Sabine za kraj.

Pratite Stil i na Instagramu!

17. travanj 2024 13:15