Overlay
gdje za vikend

Hedonistička tura po Splitu: evo gdje guštati i zabaviti se od jutra do mraka! Pokrili smo sve, od kave, preko ručka do večere i koktela - i više...

Piše Stil
23. rujna 2022. - 21:31

Kraj ljeta ima jednu prednost: konačno možemo na miru uživati u mjestima koja smo kloneći se nesnosnih gužvi zaobilazili tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Ako sad od puste sreće što opet možete guštati na miru ne znate gdje biste prije, sastavili smo vam jednu turu za obilazak, onako po svom guštu, ovoga puta po Splitu.

Jutro je najljepše započeti dobrom kavom. Naš prijedlog je Kava 2 u Ulici Ante Starčevića, u čijem skrovitom vrtu možete popisti usitinu sjajnu specialty kavu, ali i posladiti se mirisnim pecivima.

Svidi li vam se uistinu posebna kava koju nude u ovom simpatičnom lokalu, možete je ponijeti doma - Kava 2 je ujuedno i coffee shop. Napomenimo da smo je posjetili prije par mjeseci u sklopu naše potrage za najboljom kavom u Splitu.

Ako ste nakon kavice raspoloženi za sladoled, izbor vam neće biti jednostavan. Zato ćemo vam ga olakšati: zaputite se u Domaldovu 1, odmah poviše Pjace, gdje se smjestio Ela’s Icecream & More, jer Elina mala sladoledarnica nudi savršene ledene poslastice punog okusa, izrađene od prirodnih, visokokvalitetnih sezonskih sastojaka, bez umjesnih aroma ili unaprijed zamiješanih smjesa. Naš favorit ima okus zrelog manga...

Vrijeme je za obid! Glad i želju za guštanjem u dobroj spizi utažite u mjestu koje niže same pohvale, a našlo se i među našim favoritima. Restoran Šug nudi tradicionalnu hranu pripremljenu na inovativan način, naravno sve od lokalnih namirnica, a peče i svoj kruh kojim ćete s guštom pomazati sav šug s pjata...

Poslijepodnevnu kavu (sok, pivo, kako vam je god drago) odradite na štaciji sa savršenim pogledom: u Mythosu na Firulama. Možda vam dođe i da se bacite u more. Ako ne, samo se udobno zavalite i uživajte na toj predivnoj terasi, po svoj ćete prilici osjetiti i pinku bave.

A kad smo već kod pinku, eto vam i odredišta za vrhunsku večeru. Restoran Pinku, smješten na Obrovu, odmah iza Peškarije, ovoga ljeta ne silazi s top lista za preporuke, a nakon što ga posjetite bit će vam jasno zašto je tako. Mi to mjesto volimo još od kad je otvorio pretprošlog ljeta, a razloge je teško nabrojiti u jednoj rečenici. Pa ćemo je sažeti u tri riječi: uzmite tasting menu. Definitivno idealno mjesto za laganu riblju večeru, nakon koje ćete biti raspoloženi za nastavak provoda.

Naš ćemo hedonistički đir zaključiti koktelima, ovoga puta na jednom interesantnom mjestu u Bajamontijevoj ulici. Noor bar je opušteno, kul mjesto s izvrsnim koktelima i dobrom atmosferom. Domaćom. Sjedi se na stepenicama, gleda se ko prolazi, pijucka se i ćakula. Ima li što ljepše u divnoj splitskoj noći?

19. travanj 2024 17:12