Overlay
shutterstock 1720563493
jednostavno i lagano

Dobro staro dalmatinsko jelo zbog kojeg nećete morati "dežurati uz špaher": sjajna je alternativa brujetu i crnim rižima, brzo je gotovo i vrlo ukusno

Piše Stil
28. lipnja 2021. - 13:17

Tražite li ideju za lagano, ukusno i "morsko" jelo oko kojeg se nećete morati pretjerano potruditi? Pitate li nas za savjet, pripremite ovo staro dalmatinsko jelo, kao stvoreno za vrele dane u kojima nemamo previše volje za stajati uz "špaher". Sipa na brujet lijepa je alternativa klasičnom brujetu, kao i uobičajenom načinu pripreme tog sočnog glavonošca.

Sipa na brujet

Sastojci:

1 sipa

2 luka

3-4 režnja češnjaka

5-6 krumpira

1 žlica koncentrata rajčice

100 mililitara vina

100 mlilitara octa

maslinovo ulje

pola vezice peršina

sol, papar

Priprema:

Sipu očistite, crnilo i kožu odstranite pa meso narežite na deblje rezance. Luk nasjeckajte pa prodinstajte na maslinovu ulju. Kad svene, dodajte sipu i kuhajte dok meso ne pobijeli. Dodajte ocat pa kad ishlapi i nasjeckani češnjak te peršin.

Koncetrat rajčice razrijedite u vinu pa dodajte sipi. Kad alkohol ispari, dodajte vodu pa kuhajte poklopljeno dok ne omekša. Zatim ubacite očišćenje i narezane krumpire, posolite pa kuhajte dok se krumpir ne skuha, a umak zgusne.

Pratite Stil i na Instagramu!

27. srpanj 2021 00:13