Krajnje je vrijeme za odluku kojim ćemo slasticama upotpuniti blagdanski jelovnik, a dobru ideju za uskrsni desert dala nam je Tonka Čobanov, food blogerica iz Rogoznice čiji rad možete pratiti na instagramu Tonkina kužina.
Tonka nam je dala recept za efektnu čokoladnu tortu nadahnutu jednim dobro poznatim slatkim receptom.
- Za dekoraciju ove uskrsne torte inspirirao me kolač Jaje na oko. Ovdje je riječ o vrlo finom, dvostruko čokoladnom biskvitu koji se još vruć premaže džemom, a kad se ohladi ukrasi se osvježavajućom kremom i marelicama iz kompota koje "glume" jaja na oko - objasnila nam je Tonka.
Isprobajte njen recept i zasladite blagdane koji su pred nama.
Tonkina uskrsna torta
Sastojci za biskvit:
200 grama šećera
240 mililitara mlijeka
100 grama rastopljenog maslaca
100 grama kakaa
3 jaja
prstohvat soli
250 grama brašna
1 žlica praška za pecivo
50 grama čokoladnih kapljica
Sastojci za kremu:
200 mililitara vrhnja za slag
300 grama krem sira
50 grama šećera u prahu
1 žličica ekstrakta vanilije
kompot od marelica
džem marelica
Priprema:
Izmiksajte jaja sa šećerom u pjenastu blijedo-žućkastu smjesu. Dodajte otopljeni maslac pa promiješajte.
Pomiješajte brašno, kakao i sol pa ih postupno i naizmjenično s mlijekom dodajte smjesi od jaja i šećera.
Dodajte čokoladne kapljice i prašak za pecivo pa promiješajte špatulom. Ubacite u kalup promjera 20 centimetara pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite 40-ak minuta pa vrući biskvit premažite džemom od marelica.
Za kremu istucite slatko vrhnje u šlag pa mu dodajte krem sir i šećer u prahu. Dodajte i ekstrakt vanilije pa kratko miksajte dok ne nastane glatka krema.
Nanesite kremu na ohlađeni biskvit, a po vrhu poslažite polovice marelica iz kompota.