Overlay
planirate preuređenje?

Dizajneri interijera otkrivaju najbolje tonove za kupaonicu: dvije su boje poseban hit, a za to postoje dobri razlozi. Odvažite se na promjenu!

Piše Stil
Foto depositphotos
20. listopada 2021. - 11:02

Boje utječu na raspoloženje, nekome manje, nekome više, a po jutru se dan poznaje - uzevši sve to u obzir, ne možemo se ne zapitati je li baš svejedno u kojem ćemo tonu započeti dan? A kad bismo to pitanje postavili Loniki Chande, britanskoj dizajnerici interijera s bazom u Londonu, dobili bismo odgovor da nije nimalo svejedno i još bismo dobili savjete u koje bi boje bilo dobro obojati kupaonicu - mjesto na kojima nam svima započinju jutra.

Želimo li dan započeti s dodatnom dozom energije, savjetuje Chande u razgovoru s ekipom časopisa Domino, kupaonicu bismo trebali obojati u svježe nijanse zelene ili žute. S druge strane, ako vam ujutro treba malo mira kako biste se pribrali i uravnoteženo započeli dan, odaberite plavu boju za zidove svoje kupaonice, jer će joj dati ugođaj wellness oaze. Isto vrijedi za sve one koji se prije spavanja vole dugo zadržati u kupaonici - plavi tonovi pomoći će im da se opuste.

Plavu voli i često u kupaonici koristi i Beata Heuman. Poručuje kako nijansa Stone Blue izgleda jako lijepo s kromiranim slavinama, mjedenim ručkama i prirodnim drvom poput hrasta. 

Dizajnerica Britt Zunion, pak, u kupaonici preferira zelenu boju i to u prigušenim pastelnim tonovima poput boje kadulje, koju rado kombinira sa šarenim, upečatljivim i pomalo dramatičnim zidnim tapetama (čini se da Britt voli dodatnu dozu energije najranije ujutro) dok Corey Morris radije bira tamnozelene tonove.

Odlučite li se za takve, savjetuje nam Morris, potrudite se da rasvjeta bude dobra, a idealno bi bilo da u kupaonicu dopire puno prirodnog svjetla kako boja ne bi previše vizualno smanjila prostor.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 06:08