Overlay
books&sweets

Provedite vikend u dobrom društvu! Donosimo tri prijedloga za čitanje, dobili smo ih od simpatične blogerice Dijane Kovačević

Piše Stil
21. svibnja 2021. - 14:19

Književna blogerica Dijana Kovačević (Books& Sweets) najradije čita psihološke trilere i forenzičke romane, ali voli pročitati i dobar ljubavni roman, new adult i young adult romane. "Nema ograničenja, što god mi se učini zanimljivo ili simpatično, to ću i pročitati", zaključila je te preporučila tri naslova.

image
Books&Sweets

Farma – Joanne Ramos

U "Farmi" Ramos plete više temeljnih tema – napetosti unutar klase, seksizam, planiranje obitelji, moral i prijateljstvo. U središtu radnje je priča o Jane, imigrantici i samohranoj majci koja odluči postati surogat-majkom kako bi zaradila novac. Ulazi u Zlatne hrastove, objekt u kojem parovi koji ne mogu imati djecu pomažu ženama koje im žele pomoći. Nažalost, Jane uskoro shvati da taj sustav iskorištava manje privilegirane i manipulira njima u korist elite.

image
Books&Sweets

Doručak – Dinko Mihovilović

Pomalo mračna obiteljska drama u kojoj autor s lakoćom opisuje svakodnevicu i izazove mlade obitelji. Roman mi se jako svidio i baš sam uživala u čitanju, a i nakon čitanja u komentiranju s prijateljicom, jer ovo je roman koji vas dugo "drži" s pitanjima koja ostaju iza njega. Protagonistica Mia odrasla je u domu za nezbrinutu djecu, postala liječnica i osnovala obitelj. Ono što remeti obiteljsku savršenu svakodnevicu je Damjan, najstariji od troje djece...

image
Books&Sweets

Što spašavamo iz požara – Katherine Center

Prekrasan roman koji tjera na razmišljanje pa bi bio sjajan izbor za book club sastanke. Kada je u redu biti sebičan na štetu drugih? Koliko krivnja upravlja našim odlukama? Ili osveta nasuprot opraštanju – kako se osjeća osoba koja oprašta naspram one koja prima oprost? Priča je u potpunosti ispričana iz perspektive Cassie, snažne žene koja se seli u mali grad gdje je čeka novi posao u vatrogasnom domu. Kroz knjigu upoznajemo dražesnu ekipu sjajno okarakteriziranih glavnih i sporednih likova. Dok sam je čitala, imala sam osjećaj da se družim s njima kroz cijeli roman.

19. travanj 2024 00:29