Overlay
Zanimljiva adaptacija

Uskoro počinje snimanje filma o lutki Barbie: kada čujete tko će ga režirati zapitat ćete se kako bi to na kraju moglo izgledati

Piše M. M.
Foto AFP
12. srpnja 2021. - 21:52

Filmovi nastali po animiranim predlošcima postali su vrlo popularni u posljednjih nekoliko godina. Od debakla do genijalnih adaptacija uglavnom su nastali u Disney produkciji, pa nas najava novog filma o životu lutke Barbie nije nimalo iznenadila, međutim onda smo čuli tko će film režirati i sad stvarno više ne znamo što očekivati.

Lutka Mattel dobiva svoj hollywoodski trenutak, međutim on dolazi uz indie zaokret jer je na scenariju radila i namjerava režirati ovaj dugometražni film Greta Gerwig. Ako je vjerovati njenim prošlim uratcima koji su bili nominirai i za Oskara, mogli bismo se nadati dobrom omjeru teen dramedije i art kinematografije.

Margot Robbie trebala bi preuzeti glavnu ulogu što se čini tako prikladnim uzmemo li u obzir njene savršene crte lica. U nedavnom intervjuu za britanski Vogue postavljeno joj je pitanja o tome kako se sprema za ulogu lutkice s kontroverznom prošlošću.

"U redu, dolazi s puno emotivnog tereta i puno nostalgičnih veza. Ali s tim dolazi puno uzbudljivih načina na koji način odigrati ulogu. Ljudi uglavnom čuju Barbie i misle da znaju kakav će film o njoj biti, a zatim čuju da ga Greta Gerwig piše i režira pa shvate da možda ipak nisu tako sigurni,” rekla je glumica.

image
Todd Williamson/AFP

Prethodno je otkriveno da je Gerwig surađivala s Noahom Baumbachom na scenariju. Par je i ranije zajedno radio na miljenicima indie filmova, uključujući naslove kao što su 'Mistress America', 'Frances Ha' i 'Greenberg'.

Film producira Robbieina producentska kuća LuckyChap Entertainment, koja također radi na adaptaciji romana Ottesse Moshfegh 'Moja godina odmora i opuštanja.'

Barbie bi se trebala početi snimati 2022. godine, a Warner Bros planira premijeru 2023. godine.

16. travanj 2024 16:52