Overlay
Rosalía je zvijezda

Svi bruje o naslovnici Voguea na kojoj je cura koja je u pop kulturu vratila flamenko: puno je razloga što joj je pripala ta čast, moda je samo jedan

Piše Stil
Foto Valerie Macon/ AFP
15. prosinca 2020. - 16:43

Prestižnu naslovnicu časopisa Vogue krasi Rosalía. Pjevačica i pjevačica rođena u Barceloni iza sebe ima burnu godinu - ispravka, godinu burniju od većine drugih, jer mnogi od nas bismo to mogli reći za 2020. No, vratimo se Rosaliji i pitanju koje muči dio javnosti: zašto je završila na coveru najprestižnijeg modnog časopisa.

 Rosalía nam je ove godine u nekoliko prilika privukla pažnju zanimljivim modnim odabirima, stoga bi to mogao biti jedan od razloga što joj je Vogue posvetio naslovnicu, no po svoj se prilici razlog krije i u tome što je riječ o iznimnoj mladoj ženi.

Dvadesetsedmogodišnja pjevačica na ovogodišnjim je Grammyjima zaradila nominaciju za najboljeg novog izvođača i nagradu u kategoriji za najbolji rock, urbani ili alternativni album latino izvođača. Svoj prošlogodišnji hit "Milionària" pjeva na katalonskom, a smatra se i da je u popularnu kulturu vratila flamenko, reinterpretirajući ga na nov i moderan način.

image
Robyn Beck/ AFP

A to nije jedino područje na kojem se Rosalía poklonila svojim junacima iz svijeta flamenka, osobito legendarnoj Loli Flores, koju često navodi kao jedan od svojih uzora - elemente tradicionalnih kostima pjevačica često unosi u svoje kostime za nastupe, ali i u kombinacije koje bira za svečane prilike: od obilja volana, korištenja crvene, crne i bijele te krupnog točkastog uzorka do žarko crvenog ruža kojim upotpunjuje gotovo svaki look. Nije ni čudo što je postala zaštitno lice kozmetike MAC.

I na fotografijama koje ja za siječanjski Vogue snimila Annie Leibovitz, a stilizirao Carlos Nazario, pjevačica odjevena u raskošnu Versaceovu krep kreaciju podiže ruke u tradicionalnoj gesti flamenka.

Ne zaboravimo i da je prošle je godine glumila u filmu Pedra Almodóvara Dolor y Gloria uz Penelope Cruz i Antonija Banderasa, a u filmu je i pjevala. Popriličan je to put za curu koja je karijeru započela u reality showu s 15. godina, ne slažete li se?

19. travanj 2024 09:23