Overlay
djevojčica i čarobna ploča

Što se dogodi ako previše vremena provodimo u virtualnom svijetu? Odgovor nudi predivno ilustrirana priči iza koje stoji poznato ime hrvatske modne scene

Piše Stil
6. svibnja 2022. - 12:29

Što se dogodi ako previše vremena provodimo u virtualnom svijetu, ako se previše družimo s ekranima – čarobnim pločama? Odgovor su ponudile Hela Čičko i Martina Čičko Karapetrić u priči "Djevojčica i čarobna ploča", slikovnici namijenjenoj prvenstveno djeci, ali i odraslima.

Nastala je prema ideji  Martine Čičko Karapetrić, dizajnerice i jedne od osnivačica modnog branda Boudoir, dok je priču napisala Hela Čičko, profesorica komparativne književnosti i francuskog jezika koja je cijeli svoj radni vijek provela u Knjižnicama Grada Zagreba gdje je vodila brojne projekte za poticanje čitanja kod djece i mladih. Za ilustracije se pobrinula Martina Čičko Karapetrić, koja se od 2009., paralelno s radom u modnoj industriji, uspješno bavi grafičkim i 3D dizajnom te fotografijom.

image

Martina Čičko Karapetrić

"Djevojčica i čarobna ploča“ priča je o djevojčici koja živi kao i mnoge druge djevojčice: ide u školu, veseli se i igra s prijateljicama, brine o svojim macama i kaktusima. Međutim, život joj se jako promijeni kad na tavanu sretne pravu pravcatu vilu...

Lijepa i poučna priča o ovisnosti novog doba izdana je u suradnji s brendom Eucerin te kreativnom agencijom Omega Komunikacije. Tekstovi u slikovnici pisani su posebno oblikovanim, lako čitljivim slovima namijenjenim početnicima u čitanju.

20. travanj 2024 11:03